Egypte wil van dadels paradepaardje export maken

Een grote tentoonstelling over dadels, het strategische fruitgewas van Egypte, is dinsdag afgesloten. Het achtdaagse evenement, waar agro-ondernemers uit binnen- en buitenland op afkwamen, gaf de hoop van Egypte weer om van een product dat voornamelijk voor binnenlandse consumenten bestemd is, een vlaggenschipproduct voor de export te maken.

Egypte's enorme teeltcapaciteit van dadels is een belangrijk voordeel dat op de 3e editie van het Cairo International Dates Festival werd benadrukt aan zo'n 70 bedrijven uit landen als Saudi, Libië, Jordanië en Soedan.

Egypte is het grootste teeltland van dadels ter wereld. In 2020 werd in Egypte 1,7 miljoen ton dadels geoogst, goed voor meer dan 21 procent van de wereldwijde dadelopbrengst, aldus de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN. Volgens de FAO beschikt Egypte over een goed potentieel voor de massaproductie van halfdroge dadelrassen die geschikt zijn voor de export, waaronder de Medjool. Maar ondanks de groei van de internationale vraag is de exportbijdrage aan de internationale dadelmarkt laag. De Egyptische regering wil haar dadels graag op buitenlandse markten introduceren, omdat de vrucht lucratieve inkomsten kan opleveren en meer banen kan helpen creëren.

Bron: english.news.cn

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.