Aanzienlijk minder Alphonso-mango's uit India

Mangotelers en -handelaars in Maharashtra maken zich dit seizoen zorgen omdat de populaire Alphonso-mango's dit seizoen met een aanzienlijke productiedaling worden geconfronteerd. Volgens de telers is de fruitproductie met 40% gedaald als gevolg van het warmere weer.

Mango's hebben koudere omstandigheden nodig voor de bloei en de vruchtzetting, die in de wintermaanden plaatsvinden. Er waren slechts vier koude dagen in november en geen noemenswaardige koude dagen in december. De koudere temperaturen daalden pas na half januari, wat ideaal is voor de bloei en de vruchtzetting van de plant.

Zodra de bomen in november bloeien, duurt het nog drie maanden voordat ze vruchten dragen. De vruchten die we nu op de markt zien, zijn van de bloei in november. De vruchten die in januari bloeien, komen in mei op de markt.

Gewoonlijk stijgen de prijzen aan het begin van het seizoen, zodra de producten op de markt komen. Ze dalen naarmate de instroom van de producten toeneemt.

Bron: downtoearth.org.in


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.