Nieuw gezicht bij jubilerend Westland Seeds:

"Ik heb ondertussen meer foto’s van paprika’s dan van mijn zoontje van twee"

Tholen - Michiel van Dillen is een bekende bij menig (oud)tuinder en sinds december vorig jaar in dienst bij Westland Seeds. In die paar maanden heeft hij zijn draai gevonden en de nodige telers in binnen- en buitenland mogen ontmoeten. “We hebben een leuk en gepassioneerd team, waarbij het verwacht en gewaardeerd wordt om mee te denken. Dit is een werkomgeving waar je graag deel van uitmaakt. Het is hier echt passion for peppers.”

Michiel begint te lachen en vertelt verder: “Ik had een jaar geleden nooit gedacht dat ik nu meer dan tweehonderd foto’s van paprika’s en pepers in mijn telefoon zou hebben. Bijna meer dan van mijn zoontje van twee! De eerste maanden was het aan mij om erachter te komen wat onderscheidend in een ras is. Ik heb dus een hoop foto’s gemaakt van onze eigen rassen, maar ook van die van de concurrent.”

“Net fruit”
Van zijn sollicitatie heeft hij nog een mooie anekdote. “Mijn gesprek met Iwan van Vliet verliep zo leuk, dat Iwan de kas en ‘het fruit’ liet zien en mij liet proeven van diverse rassen van Westland Seeds. Ik had sowieso nog nooit een snackpaprika op, maar ik proefde de WLS-snack en was verbaasd dat een paprika zo zoet en sappig kon zijn, het is net fruit.”

“Hoop dezelfde achternamen”
De tuinbouw is nieuw voor Michiel. Hij kent de kassen en de Westlandse mentaliteit, maar is bijvoorbeeld geen oud-tuinder. Een aantal van diezelfde (oud-)tuinders kent hij dan wel al. Dat komt omdat hij voorheen op de golfbaan in Schipluiden werkte. “Ja een hoop, met name gepensioneerde, tuinders heb ik leren kennen op de golfbaan.” Leuk volk, vindt hij. “Dan kwamen ze binnen en vroegen altijd eerst om korting en vertelden dan pas wat ze wilde hebben. Er waren er ook bij waar ik in het begin bijna ondertiteling voor nodig had als we een gesprek voerden. Alles ging altijd bèst en je hoorde een hoop dezelfde achternamen. Aan zelfspot ontbreekt het Westlanders ook niet. Ik heb er al die jaren verschrikkelijk veel plezier gehad, vooral ook door onze gasten.”

Jubileumjaar
Michiel zal dit jaar vaker via diverse kanalen voorbij gaan komen. Daarbij heeft hij een mooi jaar uitgekozen, want Westland Seeds bestaat dit jaar vijftien jaar.

Wie eens kennis wil maken, kan via onderstaande gegevens contact met Michiel opnemen.

Voor meer informatie:
Michiel van Dillen
Westland Seeds
michiel@westlandseeds.nl 
www.westlandseeds.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.