Inconsistent aanbod en schommelende prijzen voor Italiaanse kolen

Eerst braken de prijzen door de muur van € 2 per kilo, daarna halveerden ze. Dit is wat er de afgelopen weken is gebeurd met witte kool, zo zegt Roberto Bortolotti, handelaar op de groothandelsmarkt van de Italiaanse stad Bologna.

"Drie weken geleden werd witte kool van topkwaliteit in de groothandel voor meer dan € 2 per kilo verkocht", zegt Bortolotti. "De beschikbaarheid was immers laag en iedereen erom vroeg. Maar tegen zulke hoge prijzen begon de consumptie te vertragen en zakten de prijzen. En toen er opeens meer hoeveelheden op de markt kwamen, dook de prijs tot onder de € 1 per kilo."

De telers die behoedzaam hebben gehandeld, hebben nu nog steeds product van goede kwaliteit. "Anderen hebben daarentegen gewacht met oogsten om kosten te besparen, maar nu is hun product niet uniform en dalen de prijzen."

Voor broccoli is de markt steeds gematigder geweest met prijzen rond de € 1,50/1,80 per kilo op de piekmomenten. "Daarna werden ze iets stabieler en bleven ze op een niveau van rond de euro liggen."

De kwaliteit van palmkool is niet uitstekend. Het product uit het zuiden van Italië haalt prijzen rond de € 2,00/2,50 per kilo.

De oogst van savooikool is licht aan het dalen en daardoor zijn de prijzen gestegen richting de euro.

"De consumptie is niet erg hoog en het aanbodtekort zorgt voor schommelingen in de prijzen, die dan moeilijk weer in evenwicht te brengen zijn", besluit Bortolotti.

Voor meer informatie:
Roberto Bortolotti
C/O De Luca e Campitiello
Via Paolo Canali, 1
40127 Bologna (Italië)
Tel: +39 (0)51 2861261


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.