Lager aanbod Siciliaanse sinaasappelen door slecht weer

Het Siciliaanse handelsbedrijf CGA heeft in de afgelopen decennia het vertrouwen gewonnen van zowel Italiaanse als buitenlandse klanten in onder meer Duitsland, Zwitserland, België, Kroatië en Malta. Het familiebedrijf heeft ondertussen al meer dan 50 jaar ervaring in de sector. De kernwoorden zijn traditie, authenticiteit en passie. "We bieden een kwaliteitsvol, gezond en Italiaans product aan. We brengen citrus, cactusvijgen en groenten van topkwaliteit op de markt, geselecteerd bij de beste telers op Sicilië", zegt Giuseppe Cucuzza, commercieel directeur van het bedrijf.

Giuseppe Cucuzza

De citrusverkoop bedraagt 1.600 ton, met een aanbod van sinaasappelen, clementines, mandarijnen en citroenen. Daarnaast worden gele meloenen en netmeloenen afgezet, alsook artisjokken, kasgroenten (tomaten, paprika's, courgettes en aubergines) en cactusvijgen.

"We hebben ook zelf citrusboomgaarden die zich uitstrekken over 56 hectare op het grondgebied van de gemeenten Palagonia, Lentini en Ramacca", vervolgt Cucuzza. "Het is een streek die bekend staat om zijn bloedsinaasappelen. De bodem is er rijk aan mineralen die de kwaliteit van de producten ten goede komen. Onze gewassen worden geteeld met eerbied voor het milieu. We gebruiken nauwelijks gewasbeschermingsmiddelen. Dankzij gespecialiseerd personeel en geavanceerde machines voor alle productieprocessen kunnen we steeds beantwoorden aan de behoeften van onze klanten en voldoen aan hun verzoeken om maatwerk, ook wat verpakking betreft. We kunnen de bestellingen, ook grote orders, snel verzenden, waarbij altijd de versheid van de producten wordt gegarandeerd."

"We leveren een breed assortiment sinaasappelen: Tarocco (Normale, Nocellare en Gallo), Moro, Sanguinelle en Valencia. Daarnaast hebben we ook pitloze "Etna" clementines en traditionele en late mandarijnen."

De cactusvijgen (80 ton) worden met speciale machines verwerkt om de consument een doornloos product aan te bieden.

Dankzij de samenwerking met moderne kastelers brengt het bedrijf ook een ruim assortiment kasproducten op de markt. "Dankzij het brede portfolio met producten van hoge kwaliteit kunnen we inspelen op de behoeften van supermarkten."

CGA beschikt over de IFS-, GRASP-, EurepGAP- en GlobalGAP-certificeringen en is aangesloten bij het Consortium ter Bescherming van de BGA Bloedsinaasappel van Sicilië, zowel wat betreft de teelt als de verpakking. Het pakstation, dat ook voorzien is van koelcellen, beslaat circa 1.500 m2, met een buitenterrein van ca. 3.500 m2 voor het laden en lossen van de goederen. 

Concurrentie 
"Onze belangrijkste concurrenten zijn Spanje en Noord-Afrika. Zij concurreren met ons op de markten van Zwitserland, Duitsland en België. Wel moet gezegd worden dat de bloedsinaasappel van Sicilië een heel bijzonder product is, dat nergens anders wordt geteeld. Hoewel de opbrengst lager is, hebben we dit jaar vooral last van de verminderde koopkracht van de consumenten. Maar er is ook schade aan de bomen door overstromingen en harde wind. De telersprijs varieert van € 0,50 tot € 0,80 per kilo, maar de late rassen halen zelfs € 1,00 tot € 1,20 per kilo", zegt Cucuzza. 

Giuseppe Cucuzza, samen met zijn zonen Angelo en Roberto op de Fruit Attraction 

Investeringen
"Het bedrijf wil nu investeren in hernieuwbare energie en geavanceerde apparatuur. We kijken ook naar nieuwe rassen, met onderstammen die resistent zijn tegen het Citrus Tristeza Virus (CTV), en vele andere sterk gepigmenteerde rassen met uitstekende voedingswaarden (Tarocco Ippolito, Tarocco Rosso, Tarocco Lempso). Uiteraard beschikken we al over voldoende apparatuur en technologieën om aan elke behoefte van onze klanten te voldoen. We hebben de teelt ook gediversifieerd met de aanplant van cactusvijgplanten." 

Voor meer informatie:
CGA Srl
Giuseppe Cucuzza
Via Anzalone, 29
95046 Palagonia (CT) - Italië
Tel: +39 (0)95 79 55 754
info@cgasicilia.com
www.cgasicilia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.