Recordomzet voor Kronen

In 2022 boekte Kronen een verkooprecord van € 19,4 miljoen. En dit ondanks moeilijke wereldwijde omstandigheden in de nasleep van de coronapandemie en in een context van stijgende kosten en uitdagende toeleveringsketens.


Cem Özdemir, de Duitse minister van Voedselvoorziening en Landbouw, bezoekt de stand van het bedrijf op de Fruit Logistica.

In 2022 profiteerde deze wereldwijd opererende fabrikant van levensmiddelentechnologie uit het Duitse Kehl onder meer van de grootste order die het ooit binnenkreeg. Tegelijkertijd investeerde het in de toekomst, namelijk op het vlak van duurzaamheid, digitalisering en verdere ontwikkeling in zijn vestigingen in Kehl-Goldscheuer en Achern. 

De gevolgen van de coronapandemie, problemen in de toeleveringsketen als gevolg van de lange lockdown in Azië en enorme kostenstijgingen als gevolg van de oorlog in Oekraïne vormden een grote uitdaging voor de meeste bedrijven. Desalniettemin kon het familiebedrijf de hoogste omzet in zijn geschiedenis boeken. De cijfers liggen iets hoger dan die van 2021. De grootste order in de geschiedenis van het bedrijf, een order van
€ 3,2 miljoen geplaatst door een klant uit Groot-Brittannië, droeg bij aan dit succes.

Maar Kronen bouwt zijn succes ook op een over het geheel genomen uitstekende ordersituatie. "De vele crises in de wereld vormen een uitdaging voor elk individu en voor elk bedrijf. Hoewel we een recordomzet behaalden, hadden de hoge kosten inderdaad een negatieve invloed op ons jaarresultaat. De internationale situatie verstoort de waardeketen. Door samen te werken met onze partners hebben we onze productieactiviteiten en leveringsbeschikbaarheid veilig kunnen stellen. De raad van bestuur wil alle werknemers enorm bedanken voor de samenwerking als een hecht team, zelfs in moeilijke tijden", zegt Stephan Zillgith, Managing Partner van Kronen.

Messenproductie in Achern
Vorig jaar profiteerde Kronen opnieuw van haar brede internationale netwerk van verkooppartners, waardoor het machines en verwerkingslijnen kon leveren aan klanten over de hele wereld. Duitsland blijft qua omzet de grootste markt voor Kronen, hoewel de verkooppartners in Groot-Brittannië, Frankrijk en Nederland ook een aanzienlijke omzetgroei realiseerden. 

Andere groeimarkten in 2022 waren Zwitserland, Canada, Australië en Finland. De WS Edelstahltechnik-divisie van het bedrijf in Achern, die gedraaide en gefreesde componenten produceert voor de levensmiddelentechnologie en de auto-industrie, leverde ook een belangrijke bijdrage aan de omzetgroei. De vestiging in Achern produceert sinds 2022 bovendien messen en bladen voor Kronen-machines. Het bedrijf produceert nu zelf snijgereedschap van hoge kwaliteit en is zo onafhankelijk geworden van de toeleveringsmarkt.

"Vorig jaar bleek dat de beslissing om de krachten te bundelen met WS Edelstahltechnik buitengewoon belangrijk en correct was. In 2022 hebben we zelf meer dan 3.000 snijgereedschappen geproduceerd", zegt Zillgith.

Voor meer informatie: 
Kira Krollpfeiffer
Kronen GmbH
Tel: +49 7854 9646-160 (Duitsland)
kira.krollpfeiffer@kronen.eu  
www.kronen.eu  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.