Mohamed, oprichter van eerste Marokkaanse online tuinbouwmarkt

"Stijgende AGF-prijzen maken vermindering tussenpersonen noodzakelijk"

In de context van stijgende consumentenprijzen voor AGF groeit de roep om de verkoopcircuits te herzien. "De prijzen op de schappen bereiken een recordhoogte, terwijl telers klagen over lage marges en sommigen zelfs met verlies afzetten. Dit komt door de aanwezigheid van te veel tussenpersonen," zegt Mohamed, oprichter van Fila7a.

Fila7a (uitgesproken als filaha) is de eerste Marokkaanse online tuinbouwmarkt, in de vorm van een mobiele en desktop applicatie, en heeft als doel het aantal tussenpersonen in de AGF-markt te verminderen, aldus Mohamed.

Mohamed: "De kosten van tussenpersonen vertegenwoordigen een belangrijk deel van de groenten- en fruitprijzen en de aanwezigheid van te veel tussenpersonen bevordert speculatie met voedingsproducten ten nadele van telers en consumenten. Dit werd versterkt tijdens de crisis in verband met de pandemie en nog steeds in een context van wereldwijde inflatie."

"We hebben onze online marktdienst opgezet om telers, vooral kleine en middelgrote tuinders, een waardevol instrument te geven om hun producten tegen een eerlijke prijs te verkopen, hun toegang tot de markt te vergroten en hen meer onderhandelingsmacht te geven," voegt Mohamed toe. "Het biedt alle partijen in het commerciële circuit ook meer transparantie in de prijzen en vermindert speculatie, en bevordert ook de lokale teelt."

Fila7a werd in april 2022 geïntroduceerd en heeft al meer dan 2100 gebruikers die verschillende soorten tuinbouwproducten kopen en verkopen, verzekert Mohamed. "Tot nu toe zijn er meer dan 500 listings op onze app gepubliceerd, waardoor de eerste online marktplaats voor tuinbouw in Marokko is. We blijven de dienst promoten om meer telers te bereiken."

"Fila7a beschikt over een marktplaats verdeeld in verschillende categorieën, waaronder groenten, fruit, granen, vee, machines en andere, waar verkooplistings verschijnen. De app bevat een openbaar discussiegebied over verschillende onderwerpen, zoals plaag-bestrijding, export, subsidies en andere, evenals een sectie voor privéberichten en bijstand. We blijven andere diensten ontwikkelen die binnenkort zullen worden onthuld."

Volgens Mohamed is er vraag naar deze diensten vanuit de telers: "Telers willen alternatieven voor de huidige commerciële circuits en willen hun inkomen verbeteren en hun bedrijf uitbreiden door markten te bereiken waar ze voorheen geen toegang toe hadden. De overgang is echter niet spontaan en ze hebben een dienst nodig die zijn stabiliteit en duurzaamheid bewijst. Op dit gebied onderscheiden wij ons van de concurrentie, wij zijn de eerste online marktplaats in Marokko en concurrerende applicaties hebben technische problemen die de gebruikerservaring frustrerend maken."

Momenteel is de Fila7a-applicatie gratis te gebruiken. "Wanneer we nieuwe diensten inzetten, zullen we een betaalplan introduceren in de vorm van een betaalbaar abonnement," besluit Mohamed.

Voor meer informatie:
Mohamed El Marzgioui
Fila7a
+31 6 389 850 59
m.elmarzgioui@fila7a.com
www.fila7a.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.