Aldi Süd verlaagt prijzen g+f in alle 2.000 winkels in Duitsland

Duitsland: Aldi Süd kondigt prijsverlagingen aan voor groenten en fruit
Aldi Süd heeft aangekondigd dat het vanaf 6 maart in alle 2.000 winkels in Duitsland de prijzen van bepaalde groenten en fruit heeft verlaagd. De volgende AGF-producten zijn in prijs verlaagd: mango's van Natur Lieblinge, verlaagd van € 1,49 naar € 0,99; grapefruit van € 0,59 naar € 0,49; lente-uitjes van € 0,69 naar € 0,49; en Braeburn appelen van € 1,29 naar € 0,99.
Bron: esmmagazine.com 

Zwitserland: Spar opent eerste onbemande Spar Express-winkel in Zürich
Spar Zwitserland en Avia hebben in het busstation Sihlquai in Zürich de eerste onbemande Spar Express-winkel geopend. De 50 m2 grote winkel biedt ongeveer 1.000 producten voor de dagelijkse boodschappen, waaronder brood en bakkerijproducten, groenten en fruit, zuivelproducten, vlees, dranken, basisvoedingsmiddelen, hygiëneartikelen en autoaccessoires.
Bron: spar-international.com 

Omzetgroei Ierse levensmiddelen meer dan verdubbeld in februari
In de vier weken tot 19 februari 2023 is de omzet van Ierse levensmiddelen meer dan verdubbeld, terwijl de inflatie van levensmiddelen een nieuw hoogtepunt van 16,4% bereikte, zo blijkt uit de laatste gegevens van Kantar Ireland.
Bron: esmmagazine.com 

Morrisons introduceert tweegangenmenu van € 10 in alle restaurants
Kinderen kunnen kiezen uit het dagontbijtmenu en het hoofdmenu met favorieten als vissticks & friet of kipnuggets, friet en erwten. Alle items van het kindermenu worden geserveerd met een stuk fruit en een drankje.
Bron: morrisons-corporate.com 

Lidl GB werkt samen met WWF
Het WWF heeft aangekondigd dat Lidl GB de eerste discounter is die de Retailers' Commitment for Nature van het WWF ondertekent; een overeenkomst om samen met het WWF de milieu-impact van het gemiddelde Britse winkelwagentje tegen 2030 te halveren.
Lidl GB heeft ook een aantal nieuwe benoemingen en updates van zijn managementteam aangekondigd.
Bron: corporate.lidl.co.uk 

VK: Waitrose wil winkels grondig vernieuwen om klanten terug te winnen
Waitrose gaat haar winkelbestand ingrijpend vernieuwen om klanten terug te winnen. De supermarkt snijdt in de kosten om geld vrij te maken voor de revisie van zijn 332 winkels. Een volledige opknapbeurt zou tot € 280 mln kosten, hoewel er momenteel minder geld beschikbaar is, aldus The Telegraph.
Bron: retailgazette.co.uk 

Tekort aan sla in het VK weegt op supermarktverkopen
Een gebrek aan beschikbaarheid in de AGF-categorieën woog op de omzetgroei bij Britse supermarkten in de vier weken tot 25 februari, zo blijkt uit gegevens uit de sector. Marktonderzoeker NIQ, voorheen bekend als NielsenIQ, zei dat de totale omzet in de categorie AGF in vier weken tijd met slechts 1,1% in waarde is gestegen, met een daling van 5,4% per eenheid. Volgens NIQ hadden supermarkten moeite om te voldoen aan de vraag naar tomaten, waarvan de verkoop per eenheid met 17,6% daalde, en naar paprika's, waarvan de verkoop per eenheid met 16,8% daalde.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.