VBT-cijfers week 9

Schaarste nog niet voorbij, prijzen kasgroenten weer omhoog

Steeds meer komkommertelers komen in productie. Nog altijd brengen zij hun groene vruchten op een markt met hoge prijzen. De komkommerprijs lag ook vorige week twee keer zo hoog als 'normaal'.

Ook de tomatenprijzen liggen op hele hoge niveaus. De middenprijs voor losse tomaten steeg zelfs weer een stuk in week 9 op de veilingen bij het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties. Met gemiddeld 3,34 euro per kilo ligt de middenprijs net onder die voor trostomaten, goed voor 3,54 euro per kilo. 

Benny Cuypers van BelOrta vatte de krappe marktsituatie gisteren als volgt samen: "De enige uitzondering op de regel zijn eigenlijk de komkommers. Daar hebben we op het moment grote hoeveelheden van, maar verder is het schrapen."  

De eerste groene paprika's zijn in België geveild en gisteren kwamen uit de kas van de Nederlandse teler 4Evergreen de eerste rode paprika's, aangeboden via Harvest House.


De kropslaprijzen stegen vorige week ook weer een stukje. Lokale sla concurreert met buitenteelten in zuidelijker oorden. Daar hebben telers te maken met lastige weersomstandigheden, van kou tot aan storm.


De aardbeienprijzen liggen ook nog altijd op hoge niveaus, al ligt de middenprijs in week 9 maar nipt boven het vijfjarig gemiddelde. Een prijspiek begin maart is met andere woorden wel gebruikelijk. De prijspiek de afgelopen weken was opvallender, getuige onderstaande cijfers.

Bekijk hier alle prijsgrafieken op de pagina met landbouwcijfers van het Vlaamse Departement Landbouw en Visserij. 

Bekijk hier de VBT-middenprijzen voor week 9 voor groenten.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.