Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

1 Fresh International sluit Turks perenseizoen af

"Onze verkoop is volledig gericht op de buitenlandse groothandelsmarkten"

Tholen - De laatste Santa Maria- en Devici-peren van het seizoen arriveren momenteel bij 1 Fresh International in Barendrecht. De groothandel verkoopt een breed scala aan Hollandse en Spaanse groenten en fruit, maar de Turkse handel blijft nog altijd de bakermat van het bedrijf. "We zouden ook Turkse tomaten gaan laden, maar dat is door het ingestelde exportverbod nu even uitgesteld", vertelt Mevlut Uzun.

In juni zal de exporteur het Turkse vijgenseizoen aftrappen. "Hiervoor hebben we inmiddels afspraken met onze leveranciers gemaakt. Met het zomerfruit willen we echt een leuk volume gaan voeren uit Turkije, aangevuld met het Spaanse zomerfruit", vertelt Mevlut. Vanuit het pand van AFL Barendrecht bedient 1Fresh International voornamelijk klanten op de buitenlandse groothandelsmarkten. "We exporteren naar de groothandels in Denemarken, Zweden, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. Doel is om de afzet de komende jaren ook uit te breiden met het leveren van programma's aan de supermarkten."

"Gedurende het Hollandse seizoen verkopen we vooral tomaten, komkommers, aubergines en paprika's, waarbij we direct samenwerken met de tuinders. Aanvullend hebben we ook de import van exotische producten zoals ananas, gember, limes en avocado's opgepakt. "Die leveren we vooral aan klanten in Roemenië en Turkije, wekelijks gaat er een lading die kant op", vertelt Mevlut. Op de vraag hoe hij zich kan onderscheiden op de markt, antwoordt de exporteur: "Doordat we een klein bedrijf zijn - ik werk samen met mijn vrouw - hebben we korte lijnen en zijn we geen onnodige kosten kwijt, zodat we de prijzen zo laag mogelijk kunnen houden voor onze klanten."

Voor meer informatie:
Mevlut Uzun
1 Fresh International B.V.
Oosteinde 5
2991 LG Barendrecht
tel: +31 684 56 84 77  
info@1fresh.eu 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.