"60 ton Zuid-Afrikaanse Lovita-pruimen voor Europese markt"

Lovita®, de hartvormige pruim met rood vruchtvlees, gaat alweer het derde seizoen in. "De in Zuid-Afrika geteelde pruim is al in Europa aangekomen en de kwaliteit ervan belooft dit jaar zeer goed te zijn, met een hoog suikergehalte", vertelt Monika Kujundzic, communicatiemanager voor Lovita.

"We zitten nu heel dicht in de buurt van de kwaliteit die we in Frankrijk kunnen realiseren, zo dichtbij dat het heel moeilijk wordt om het verschil te maken. Dat dit toch lukt, is des te prijzenswaardiger te noemen, omdat onze pruimentelers in Zuid-Afrika met grote energieproblemen kampen. Ondanks alle obstakels zijn ook zij erin geslaagd ons dit jaar pruimen van topkwaliteit te leveren."

In 2022 is er uiteindelijk 40 ton aan Lovita-pruimen uit Zuid-Afrika op de markt gebracht. Dit jaar is de verwachting dat er maar liefst 60 ton in Frankrijk, België, Nederland en Duitsland op de markt zal worden gebracht.

Het Zuid-Afrikaanse teeltproces is bovendien op hetzelfde moment doorontwikkeld als de commerciële activiteiten rondom de Lovita-pruimen. "Er is namelijk sprake van een steeds groter wordende vraag naar deze bijzondere pruimen. Onze klanten kennen de pruimen inmiddels en blijven ze bestellen."

"Vorig jaar verliep de afzet zeer goed. Dit komt ons, nu er over het algemeen minder fruit beschikbaar is, goed uit. Consumenten weten de exotische smaak en de zomerse frisheid die de Lovita-pruimen in maart/april brengen, echt te waarderen."

Voor meer informatie:
Monika Kujundzic
French Fruit Lovers
2788 route de la Mégère
82200 Moissac - Frankrijk
Tel.: +33 (0)5 63 04 01 06
Mob.: +33 (0) 6 62 02 77 15
monika@agence-kujundzic.com    
www.lovita-plum.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.