Cuna de Platero brengt Cupla blauwe bes onder de aandacht

Het Spaanse Cuna de Platero nodigt op 8 en 9 maart telers en technisch personeel uit de zachtfruitsector uit om kennis te maken met Cupla, een blauwe bessenras.

Er zal een technisch bezoek worden gebracht aan verschillende kwekerijen en teeltbedrijven die dit ras, dat ontwikkeld is door de R&D-afdeling van de coöperatie, telen. "We willen een antwoord formuleren op alle mogelijke vragen van geïnteresseerden”, zeggen ze bij Cuna de Platero. "Dit is de eerste keer dat we zoiets organiseren. We zullen een ras presenteren dat is aangepast aan de bodem- en weersomstandigheden van Huelva."

Geïnteresseerde personen moeten hun deelname bevestigen aan Francisco del Rosal García (idi2@cunadeplatero.com) of Juan Carlos García (juancarlosgarcia@cunadeplatero.com). Het onthaal vindt zowel op 8 als op 9 maart om 9.30 uur plaats aan de poorten van de coöperatie (camino de Montemayor, Moguer).

"Cupla is beschikbaar voor alle telers die het ras willen telen en op de markt brengen. Het is een vroeg ras van zeer goede kwaliteit. Het behoudt gedurende het hele seizoen maat L. De opbrengst is prima en de houdbaarheid is goed. De productieve cyclus duurt van eind november tot begin mei, met een piek in de maanden februari en maart. De bessen groeien langs de hele tak van de struik, wat de oogst vergemakkelijkt. Bovendien gaat het om een ras met een smaak en sapgehalte die doen denken aan de wilde bosbes."

Voor meer informatie:
Cuna de Platero
https://cunadeplatero.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.