Omzet Bonduelle groeit

Omzet
De omzet van de Bonduelle Group voor het 1e semester van het boekjaar 2022-2023 bedraagt € 1.243,4 mln, tegen € 1.094,6 mln voor het 1e semester van het vorige boekjaar, wat neerkomt op een groei van +13,6% tegen lopende wisselkoersen en +6,1% op vergelijkbare basis, waarbij gunstige wisselkoersschommelingen de omzetgroei met +7,5% opdrijven.

Europa
Europa, dat 59,4% van de activiteit over de periode vertegenwoordigt, heeft een globale groei van +11,4% bij courante wisselkoersen en +12,3% op vergelijkbare basis over het eerste halfjaar geboekt, waarbij alle technologieën over de periode groeiden. Het beleid van prijsverhogingen, bedoeld om de inflatie van de teeltkosten gedeeltelijk te compenseren, wordt voortgezet, vooral in de conserven- en diepvriesactiviteiten. Een beperkte daling van de hoeveelheden over de periode is te verklaren door de quota die voor bepaalde producten gelden na een te kleine oogst.

De diepvriesactiviteit kende een positieve groei van de hoeveelheden, zowel in de foodservice, die het herstel na de crisis voortzet, als in de retail (succes van de recente innovaties, met name onder het merk Cassegrain). Het segment kant-en-klare producten (zakjes salade en bewerkt), waar de kostenstijgingen, en dus de prijsstijgingen, beperkter zijn, vertoonde een groei in waarde en stabiele hoeveelheden. De bevoorradingsproblemen en de minder dynamische markten voor salades werden tijdens de periode gecompenseerd door een bijzonder dynamisch zomerseizoen in het bewerkte segment.

Non-Europese Zone
De omzet van de Niet-Europese zone, die 40,6% van de activiteit in het 1e semester vertegenwoordigt, noteert +17% tegen lopende wisselkoersen en -3,4% op vergelijkbare basis. In een onzekere geopolitieke context boekte de zone Eurazië hogere inkomsten (conserven en diepgevroren producten), gekoppeld aan prijsstijgingen, terwijl de hoeveelheden in dit gebied iets lager waren dan vorig jaar. In Noord-Amerika is het segment gebruiksklare verse producten in de loop van de periode gedaald, enerzijds door het verlies van contracten in de tweede helft van het boekjaar 2021-2022 door een slasegment dat zelf in verval was en anderzijds door een agronomische crisis die de slarendementen in de regio Salinas aantastte, waardoor een aanzienlijk tekort aan producten ontstond en de aankoopprijzen stegen. In deze context heeft het Bonduelle-concern besloten zijn productie-eenheid aan de oostkust van de Verenigde Staten aan te passen aan het verwachte activiteitsniveau en zich opnieuw te concentreren op winstgevende bedrijfssegmenten.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.