"Nieuwe vorstventilatoren eenvoudig te gebruiken en te kalibreren"

Het Italiaanse bedrijf L'Agri Valle Bronda biedt veel verschillende producten en diensten aan telers in Noord-Italië, waaronder gewasbescherming. In januari 2022 begonnen zij op verzoek van klanten met de levering van vorstventilatoren. Deze vraag kwam na een grote vorstperiode in Italië, die veel schade aan gewassen veroorzaakte.

"Telers hebben de afgelopen jaren het risico op vorst zien toenemen en willen nu graag investeren in vorstventilatoren om het risico op gewasschade te verminderen", aldus Samuel Piovano van L'Agri Valle Bronda.

"We hebben besloten om FrostBoss®-ventilatoren met 4 en 5 bladen uit Nieuw-Zeeland te importeren, omdat we geloven dat dit de beste machines op de markt zijn. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en te kalibreren en verbruiken minder brandstof. Een belangrijke factor voor onze klanten is dat de ventilatoren zeer stil zijn. Velen van hen telen in dichtbevolkte gebieden en hechten waarde aan een goede relatie met hun buren."

In het eerste jaar bestelde L'Agri Valle Bronda 18 ventilatoren uit Nieuw-Zeeland, dit jaar nog eens 24, omdat de vraag is toegenomen.

"Eén van onze klanten bestelde er het eerste jaar slechts één omdat ze het wilden uitproberen; nu hebben ze er nog vijf besteld, omdat ze zeer tevreden waren en meer van hun boomgaarden wilden bestrijken. Ze vinden het prettig dat de ventilatoren sensoren hebben en automatisch starten als er vorst is."

FrostBoss fans worden standaard geleverd met FrostSmart™ monitoring hardware, waarmee telers toegang hebben tot realtime monitoring van hun ventilatoren via hun smartphone of een ander met internet verbonden apparaat. Alarmen kunnen worden gegenereerd in de vorm van tekstberichten. De status van de vorstventilator wordt samen met de temperatuur van de toren, het toerental van de motor, de batterijstatus, de windsnelheid en het aantal uren dat de ventilator heeft gedraaid naar een klantspecifieke website gestuurd. Veruit de meeste telers nemen een abonnement op FrostSmart Monitoring bij de aankoop van een FrostBoss Frost Fan.

FrostBoss ventilatoren zijn in Italië ook goedgekeurd voor de Industry 4.0-status, waardoor telers toegang hebben tot een extra subsidie bovenop de bestaande EU-subsidies voor vorstventilatoren. Er zijn natuurlijk andere methoden om het gewas tegen vorst te beschermen, waaronder het gebruik van sproeiers, maar in Piemonte, Noord-Italië, is water ook schaars en telers willen deze hulpbron niet verspillen.

"Telers zien het voordeel van investeren in ventilatoren om maximale bescherming tegen vorst te hebben."

Voor meer informatie:
www.FrostBoss.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.