Saoedische autoriteiten verijdelen smokkel pillen in neptomaten en granaatappelen

Autoriteiten in Saoedi-Arabië hebben een poging verijdeld om meer dan 2.015.116 captagon pillen te smokkelen, verborgen in containers in namaak tomaten en granaatappels. De Zakat, Tax and Customs Authority (ZATCA) nam de drugs in beslag uit een vrachtwagen bij de grensovergang al-Haditha.

Het is bekend dat de drugs uit Syrië komen en via Libanon worden vervoerd in ladingen zoals groenten en fruit. Het overgrote deel van captagon, dat zijn naam ontleent aan een ooit legale drug tegen narcolepsie, adhd en depressies, wordt illegaal geproduceerd in Syrië en Libanon.

In een belangrijke stellingname tegen drugsgebruik hebben de Saoedi's in 2021 een verbod ingesteld op de invoer van groenten en fruit uit Libanon, nadat de Saoedische autoriteiten een poging hadden verijdeld om meer dan vijf miljoen pillen captagon te smokkelen in granaatappels die vanuit Libanon werden verscheept.

Bron: english.alarabiya.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.