Teeltbedrijf De Oosterling stopt met de kersenteelt

De Oosterling in Deil stopt met het telen van kersen. Na twintig jaar stopt het familiebedrijf met deze fruitteelt. De vrijgekomen grond zal worden ingezet voor graanteelt. "Dit besluit hebben we niet lichtvaardig genomen en valt ons zwaar", laten ze weten op hun website.

"De belangrijkste redenen voor dit besluit zijn: het veranderende klimaat met steeds grotere extremen en teeltrisico’s; de toenemende druk van ziekten en plagen; de alsmaar stijgende kosten, de arbeidskrapte en de steeds dwingendere en veranderende wet en regelgeving. Om op een toekomst bestendige manier kersen te kunnen blijven telen, zouden we naar een compleet ander teeltsysteem over moeten gaan. Naast de aanzienlijke investeringen past dit intensievere systeem, met onder andere vaste kappen, insectengaas en fertigatie, niet in ons beeld van traditionele en streekeigen kersenteelt op een gemengd landbouwbedrijf als het onze."

"Het komende seizoen worden er dus geen kersen meer geoogst en zal de productieboomgaard worden gerooid", vervolgt het team van De Oosterling. "We zijn dankbaar voor onze trouwe klanten, de ‘vrienden van De Oosterling’ en onze seizoenkrachten die ons de afgelopen jaren door weer en wind hebben geholpen. We kijken dan ook met een goed en warm gevoel terug op de afgelopen periode en alle relaties en vriendschappen die we mede door ons bedrijf hebben opgebouwd."

Voor meer informatie:
De Oosterling
‘t Oosteneind 1c
4158 CA Deil
Tel.: +31 (0)345 652111
www.deoosterling.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.