Carrefour lanceert Potager City: een nieuwe, lokale versketen

Carrefour heeft onlangs aangekondigd in Parijs de eerste twee Potager City-winkels te openen. "Om tegemoet te komen aan de basisbehoeften van de inwoners van de stad in de vorm van een assortiment verse kwaliteitsproducten tegen een eerlijke prijs. Deze nieuwe 'buurtformule' maakt het e-commerce aanbod van groenten- en fruitmanden dat Potager City al 10 jaar aanbiedt compleet."

Potager City, een nieuwe formule
"Met de nieuwe 'buurtformule' wil Carrefour Proximité voorrang geven aan smaak via het aanbieden van een ruime keuze aan verse AGF-producten en ultraverse andere producten en aan het werken met korte ketens door het doen van rechtstreekse aankopen bij telers in de buurt van de MIN markt in Rungis," vertelt Benoît Soury, CEO van Carrefour Proximité France en Marché Bio. 

De Potager City-winkels zullen via een assortiment bestaande uit tot 100 verschillende producten op meer dan 50% van het winkeloppervlak vooral het accent gaan leggen op een aantal AGF-producten, waarvan een groot deel seizoensgebonden zal zijn. Het doel hiervan is om de prijzen voor de producten zo betaalbaar en toegankelijk mogelijk te houden. Volgens Carrefour zal het assortiment worden aangevuld met een aantal van de volgende producten:

  • Levensmiddelen (zo'n 170 producten), gerealiseerd in samenwerking met het bedrijf Omie & Cie, dat duurzaam telen bevordert.
  • Wijnen (ongeveer 40 soorten), gerealiseerd in samenwerking met het bedrijf Le Petit Ballon.
  • Verse producten (ongeveer 230 soorten), waaronder kazen, melkproducten, vleeswaren, ultraverse producten, etc.

De Potagers City-winkels zullen ook een afhaalpunt zijn voor groenten- en fruitmanden, die rechtstreeks via de e-commercesite van het merk kunnen worden besteld.

"Met de nieuwe 'buurtformule' willen we de meerwaarde van het delen, de authenticiteit en de smaak van de in de diverse regio's lokaal geteelde producten onder de aandacht brengen. Daartoe hebben we ons gericht op een zorgvuldige selectie van de juiste mensen die deze producten weten te waarderen: de juiste teler, de juiste rijper en de juiste partner. Daarnaast proberen we de juiste prijs en het juiste moment voor onze producten te vinden. Potager City is een 'goede ontdekker' die sterk gelooft in de kwaliteit van bepaalde teeltgronden en de expertise van de samenwerkende telers", aldus Benoît Soury.

Voor meer informatie: 
carrefour.com/fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.