Fresh & Cash

"Mauritaanse watermeloen heeft vroeg in seizoen toekomstpotentieel"

Het watermeloenenseizoen op het noordelijk halfrond is van start gegaan. Ook bij Fresh & Cash in Wuppertal worden nu de eerste partijen uit Mauritanië verladen. "Wij krijgen momenteel één vrachtwagen per week binnen en we beginnen het nieuwe seizoen al enkele weken eerder dan vorig jaar. Normaal gesproken komt het seizoen pas vanaf april echter op gang", zegt eigenaar Cevdet Cavusoglu. De eerste aanvoer uit Marokko verwacht hij ook dit jaar in april.


Watermeloenen met pit uit Mauritanië in de goederenontvangstruimte van Fresh & Cash

De vroege watermeloenen uit het Noord-Afrikaanse land zijn volgens Cevdet van goede kwaliteit. "De watermeloenen zijn mooi groot en wegen zo'n tien tot twaalf kilo per stuk. Ook qua smaak doen de watermeloenen uit Mauritanië niet onder voor Marokkaanse producten, want in beide landen worden in principe dezelfde rassen geteeld. Vooral vroeg in het seizoen hebben de Mauritaanse watermeloenen een interessant toekomstpotentieel."

"De verkoopprijs van de water-meloenen ligt momenteel op ongeveer 1,20-1,30 euro per kg, en de vraag is te overzien," vervolgt Cevdet. "Ongeveer een week geleden lag de prijs nog op 1,70-1,80 euro per kg, maar de vraag is momenteel zo vroeg in het seizoen echter vrij klein. Wij verkopen de watermeloenen met pit vooral aan Turkse en Arabische supermarkten, de horeca vraagt daarentegen vooral naar pitloze meloenen."


Eigenaar Cevdet Cavusoglu tijdens een bedrijfsbezoek van FreshPlaza in oktober 2022

Normaal gesproken zouden er in deze tijd van het jaar ook meloenen van overzee uit bijvoorbeeld Brazilië worden aangeboden. "Er komen slechts zeer beperkte hoeveelheden uit Brazilië op de markt, of het nu gaat om watermeloenen of andere soorten. Het weinige aanbod dat er is, wordt bovendien tegen zeer hoge prijzen op de markt gebracht. Daarom is het des te beter dat wij nu in Mauritanië een goed en dichterbij gelegen alternatief hebben gevonden."

Directe import uit Turkije nauwelijks getroffen
Het bedrijf uit Wuppertal staat ook bekend om zijn directe import uit Turkije. De aardbeving in het oosten van Turkije heeft nauwelijks gevolgen gehad voor deze sector. "Wij krijgen nog steeds meerdere keren per week verse tomaten en puntpaprika's uit Turkije. Het gros van onze producten komt uit de teeltgebieden Antalya en Mersin, het oosten van Turkije speelt daarentegen een minder grote rol."

Voor meer informatie:
Cevdet Cavusoglu
Fresh & Cash GmbH
Vohwinkler Str. 119b
D-42329 Wuppertal, Duitsland
Tel: +49 174 3929313 
info@freshandcash.de               
www.freshandcash.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.