Brazilië: Meer sinaasappelen nodig voor verwerking vanwege klimaatschade

Hoewel de sapverwerkende industrie in Brazilië de sinaasappelen van de oogst van 2022/23 niet op zijn gebruikelijke snelheid kan werken, ligt deze nog steeds hoger dan normaal voor deze tijd van het jaar. In februari waren vijf sapverwerkende fabrieken van de grote verwerkers  actief, evenveel als vorig jaar, maar veel meer dan in 2020 en 2021, toen slechts één fabriek sinaasappelen verwerkte.

Vorig jaar liep de sinaasappeloogst vertraging op, wat het hogere volume dat in februari werd verwerkt, verklaart. In het seizoen 2022/23 is de late verwerking echter te wijten aan de regen, die de oogstactiviteiten belemmert. Hoewel de arbeiders erin slagen de boomgaarden binnen te gaan om sinaasappels te oogsten, wordt het vervoer wel bemoeilijkt.

Een veel voorkomende zorg onder verwerkers is de netto-opbrengst van de sinaasappelen die worden geoogst, voornamelijk in 2023. Zij melden dat door de frequente regenval de kwaliteit van de sinaasappelen voor de sapproductie is afgenomen, waardoor er meer  nodig zijn om een ton geconcentreerd sap te produceren.

Bron: cepea.esalq.usp.br


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.