Wortelprijzen sterk gestegen in Oekraïne

Oekraïense telers zijn begin deze week begonnen met het verhogen van de prijzen voor wortelen, melden analisten van  EastFruit. De handelaren verklaren de snelle stijging van de wortelprijzen met de seizoensgebonden vermindering van het aanbod van wortelen, vooral van hoge kwaliteit, en met de toegenomen vraag van plaatselijke groothandelaars en retailers.

De meeste Oekraïense telers verkopen momenteel geen wortelen goedkoper dan 25-35 UAH/kg (€0,63-0,90/kg), wat gemiddeld 25% duurder is dan aan het eind van de vorige week.

Volgens de handelaren is de prijsstijging het gevolg van een vrij grote vraag naar wortelen van hoge kwaliteit bij een beperkt aanbod. Groothandelsbedrijven en winkelketens kopen ze actief in, terwijl de voorraden wortelen in de opslagplaatsen van de telers snel afnemen. Veel telers hebben inmiddels hun wortelen uit de bewaring verkocht en de meeste grote telersbedrijven verkopen alleen wortelen op grond van eerder gesloten overeenkomsten.

Tot op heden kosten wortelen in Oekraïne al gemiddeld 2,8 keer meer dan begin maart 2022. Tegelijkertijd hebben de Oekraïense telers er vertrouwen in dat de opwaartse prijstrend in het segment zal aanhouden. In de hoop daarop hebben sommige telers van wortelen van hoge kwaliteit besloten de verkoop op te schorten in afwachting van een verdere prijsstijging.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.