Hongarije en Bulgarije moeten voedselveiligheid verbeteren

Bij twee audits van de Gezondheids- en veiligheidseenheid van de Europese Commissie is gekeken naar de controles op voedsel van niet-dierlijke oorsprong (FNAO) in Hongarije en Bulgarije. Uit een audit in mei en juni 2022 in Hongarije, bleek dat een tekort aan personeel en ervaring het systeem van officiële controles verzwakte. De nadruk in de controle lag op de primaire productie, bevroren producten, voorgesneden groenten en fruit, kiemgroenten en zaden bestemd voor kieming.

De ontwikkeling van een gids over GLP voor de productie van groenten en fruit, met informatie over het voorkomen van microbiologische besmetting voor primaire producenten, is nog steeds in voorbereiding, net als tijdens de vorige audit in 2019. Er werd vooruitgang vastgesteld in het officiële controlesysteem voor FNAO en drie van de zes in 2019 gedane aanbevelingen waren bij de beoordeling in 2022 aangepakt.

In verwerkingsbedrijven waren er 167 officiële inspecties van de 183 geplande bezoeken en werden 20 gevallen van niet-naleving vastgesteld voor kwesties als hygiëne, gevarenanalyse en kritische controlepunten, onderhoud, controle op gewasbeschermings-middelen, gezondheidscertificaten voor werknemers, plannen voor monsteranalyse en risico-indeling van producten.

Bron: foodsafetynews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.