Blauwe bes officiële staatsvrucht van Mississippi?

Na het lezen van een verhaal over hoe studenten in Kansas een petitie indienden bij hun wetgevers om de sandhill plum (Prunus angustifolia) tot officiële staatsvrucht van de Sunflower State te benoemen, vroegen studenten op de basisschool in Madison hun leraar wat de staatsvrucht van Mississippi was. Toen ze ontdekten dat de staat eigenlijk geen staatsvrucht had, nam lerares Lisa Parenteau uit Mannsdale samen met haar leerlingen het heft in eigen handen.

De leerlingen deden onderzoek en ontdekten dat de blauwe bes een belangrijk gewas is in Mississippi, aangezien meer dan 2.000 hectare alleen al voor de teelt van deze vrucht wordt gebruikt. Parenteau legde het idee voor aan vertegenwoordiger Jill Ford en de wetgeving werd aangenomen.

Nu is de blauwe bes nog maar één stap verwijderd om de officiële staatsvrucht van Mississippi te worden. Nadat het Huis van Afgevaardigden op 6 februari met slechts één tegenstem werd goedgekeurd, ging House Bill 1027, opgesteld door afgevaardigde Ford, naar de Senaat. De wetgeving ging door de Senaatscommissie Toerisme en werd zonder debat in stemming gebracht op donderdag, waar het unaniem werd aangenomen met 52-0 stemmen.

Nu krijgt gouverneur Tate Reeves de kans om de wet te ondertekenen en Mississippi zijn eerste officiële staatsvrucht te geven.

Bron: supertalk.fm


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.