Oorzaak: staking

Peru: Totale druivenexport stijgt, maar in Ica daalt hij met 12%

De uitvoer van druiven in Peru in het noorden (Piura) en het zuiden (Ica) laat in vergelijking met het vorige seizoen een toename van het containervolume zien. In het noorden van het land is het volume met 23% gestegen tot bijna 16.000 containers in vergelijking met 13.000 containers in het vorige seizoen in 2022.

De grafiek toont de daling van de containerexport in de regio Ica in januari 2023.

"In Ica was er door de regionale staking een daling van 12% in de export, vooral in week 4 en 5 met een volume van 2.343 containers, wat tegen marktprijs 84,4 miljoen euro waard zou zijn", zegt Noé Gutiérrez, datamodelleur en oprichter van adoc.pe.

Peruaanse druivenexport in week 6/2023

De Peruaanse druivenexport aan het einde van week 6 (12 februari) toont een totaal volume van 33.000 containers, 4% meer dan in het vorige seizoen in 2022, in dezelfde periode, met een gemiddelde FOB-prijs van €2,42/kg. Hieruit blijkt dat producenten en exporteurs in februari een inhaalslag hebben gemaakt na bijna twee weken sluiting in januari wegens onrust.

Voor meer informatie:
Noe Gutierrez
adoc.pe
Tel: +51 943 721 657
ngutierrezflores43@gmail.com 
www.adoc.pe    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.