CleanSEED pakt problemen pootgoed en zoete aardappelen aan

Een project van 4,8 miljoen dollar onder leiding van de Amerikaanse staat Mississippi brengt meer dan 30 Amerikaanse deskundigen samen om problemen aan te pakken die een bedreiging vormen voor het pootgoed van een Amerikaans gewas dat momenteel een waarde heeft van 680 miljoen dollar.

Onderzoeks- en voorlichtings-wetenschappers van de belangrijkste zoete aardappelstaten werken samen in het miljoenenproject CleanSEED om de belangrijkste problemen van de sector op te lossen: virussen, plagen en ziekten, die allemaal een bedreiging vormen voor de duurzaamheid van pootprogramma's voor zoete aardappelen.

Het onderzoek wordt gefinancierd door het National Institute of Food and Agriculture van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Een van de kortetermijndoelstellingen van het multidisciplinaire onderzoeksteam is meer zoete aardappeltelers te helpen schone pootgoedtechnologie toe te passen door meer bewustzijn en voorlichting. Door samen te werken met de zes "Clean Plant Centers", die deel uitmaken van het National Clean Plant Network, zullen ze ook de samenwerking en betrokkenheid in de hele sector verbeteren en de terminologie voor schoon pootgoed standaardiseren.

Bron: msstate.edu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.