Rimini, 3-5 mei 2023

Macfrut viert 40e verjaardag met recordaantal buitenlandse exposanten

De 40e editie van de Italiaanse AGF-beurs Macfrut verwelkomt een recordaantal buitenlandse exposanten: meer dan 300. Dat is de helft meer dan in 2022 en daar kunnen nog enkele bijkomen, want we zijn nog twee maanden verwijderd van het evenement. De eerste editie van Macfrut vond plaats in Cesena in 1984, een periode waarin de beurs als groente- en fruithub uitblonk in de wereld, met aanwezigheid van partijen uit de hele toeleveringsketen.

"We zijn ervan overtuigd dat het aantal exposanten nog zal toenemen", zegt Renzo Piraccini, voorzitter van Cesena Fiera. "We zullen gemakkelijk de 900 overschrijden. We hebben de beursvloer met een kwart vergroot, met meer ruimte voor dynamische segmenten." 

De vergroting van de beursruimte doet vermoeden dat het evenement de editie van 2019, die van vóór de pandemie, zal overtreffen. Voor het eerst breidt Macfrut uit naar de paviljoens van het westelijke deel van het beursgebouw. De uitbreiding heeft te maken met het grotere aantal thema’s waar rond wordt gewerkt, zoals pre-harvest – met twee volledige paviljoens – en de noviteiten op het gebied van kwekerijen, blauwe bessen, Acquacampus, aromatische en geneeskrachtige kruiden en Biosolutions.

De tweede reden voor de toename is de indrukwekkende internationale groei (+50%), met een aantal teeltgebieden die hun aanwezigheid aanzienlijk vergroten: Zuid-Amerika (waar de focus van deze komende editie op gericht zal zijn), Noord-Afrika (met een imposante aanwezigheid van Egypte), Sub-Sahara Afrika en het Midden-Oosten. Ook opmerkelijk is, na enkele jaren afwezigheid, de terugkeer van China, met een dertigtal exposanten. 

In dit uitbreidingsproces is de rol van het Italiaanse Nationaal Instituut voor de Export (ICE) en van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking (MAECI), samen met tal van instanties en instellingen, van fundamenteel belang geweest. Ze hebben immers bijgedragen aan de realisatie van 20 voorstellingen van de beurs op de drie bovenvermelde continenten.

"Je ziet veel optimisme voor deze 40e editie. De prognoses zijn alvast veelbelovend", vervolgt Piraccini. "De reden voor het succes ligt in het formaat, dat Macfrut onderscheidt van de andere beurzen: ondernemen gaat gepaard met kennis en netwerken. Dit is een strategie die vooral op ruime belangstelling kan rekenen bij de middelgrote bedrijven, die tijdens de drie beursdagen naast het ontmoeten van klanten en leveranciers ook kennis willen maken met de innovaties in de verschillende segmenten van de toeleveringsketen." 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.