Bouhouda dam zal 1.850 hectare land in Marokko irrigeren

Het irrigatiegedeelte van het Bouhouda hydro-agrarisch ontwikkelingsproject, in de provincie Taounate in Noord-Marokko, gaat van start. De operatie werd op 27 februari jl. gelanceerd door de Marokkaanse minister van Landbouw.

Om de agrarische teelt in de provincie Taounate in Marokko te verbeteren, zal de regering water oppompen uit de Bouhouda dam die is gebouwd op de Oued (rivier) Sra. De operatie die onlangs door minister Mohammed Sadiki werd gelanceerd, is een van de onderdelen van het project voor de ontwikkeling van de Bouhouda hydro-agrarische sector, waarbij al verschillende infrastructuren zijn gebouwd.

Van de 55 miljoen m3 water die de stuwdam van Bouhouda vasthoudt, is jaarlijks 15 miljoen m3 bestemd voor de agrarische sector. De Marokkaanse regering zal uit deze reserve putten om de druppelirrigatiesystemen te voeden die in het kader van deze operatie zullen worden geïnstalleerd. Het project zal betrekking hebben op ten minste 1.850 hectare grond, met name in de gemeenten Ain Aicha, Ain Madiouna, Rghioua en Taounate.

Bron: afrik21.africa


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.