British Apples & Pears publiceert voortaan maandelijkse afzet

British Apples & Pears Limited (BAPL) zal vanaf februari 2023 maandelijkse afzetgegevens publiceren op haar website.

De gegevens, die worden verzameld op basis van de aangiften van de BAPL-leden, tonen de tonnages Britse appelen van de appeloogst van 2022 die door de telers aan Britse supermarkten worden afgezet. Daaruit zal blijken welke Britse supermarkt de meeste Britse appelen van Britse telers koopt.

"Britse retailers zeggen dat ze Britten willen steunen en deze gegevens zullen aantonen welke retailers echt Brits inkopen," verklaarde de voorzitter van de BAPL, Ali Capper. "We weten uit eerdere gegevens dat Aldi bijvoorbeeld meer Britse appelen afzet dan enige andere supermarkt in het jaar dat eindigde in juli 2022. We zitten nu ver in het afzetjaar voor de Britse appeloogst van 2022 en met deze nieuwe maandelijkse gegevens krijgen we een veel actueler beeld van de Britse appelverkoop per supermarkt."

De maandelijkse BAPL-gegevens zullen aan het einde van het teeltjaar (in de late zomer van 2023) worden samengevoegd, zodat BAPL de Britse retailer van het jaar kan aankondigen.

"Het wordt fascinerend om te zien welke supermarkt dit seizoen als beste uit de bus komt," aldus Capper. "Het is zo belangrijk dat al onze supermarkten zich achter de Britse telers en onze prachtige Britse appelen scharen. We weten dat consumenten Britse appelen willen als dat mogelijk is. Als we zulk prachtig fruit in goede hoeveelheden beschikbaar hebben, dat goed bewaard kan worden, is er echt geen reden om overzee te kijken."

De eerste maandelijkse verkoopcijfers van Britse appelen kunnen worden bekeken op britishapplesandpears.co.uk. Nieuwe maandelijkse afzetgegevens worden in de derde week van de volgende maand gepubliceerd. Zo zullen de Britse appelafzetcijfers van februari 2023 worden gepubliceerd in de week die begint op 20 maart 2023.

Voor meer informatie:
Louise Raisbeck
British Apples and Pears
+44 07966 688063
social@britishapplesandpears.co.uk
britishapplesandpears.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.