60% van Canadees areaal fruitteelt blauwe bessen

Canada teelt zowel wilde (lage struiken) als gecultiveerde (hoge struiken) blauwe bessen. Het fruit is Canada's belangrijkste fruitproduct wat betreft teeltgebied en waarde. Het areaal blauwe bessen is de afgelopen tien jaar uitgebreid en het groeit elk jaar opnieuw. Het voor 2021 opgegeven areaal wilde blauwe bessen was het grootste van de afgelopen tien jaar.

Blauwe bessen zijn het belangrijkste fruitproduct van Canada qua areaal: bijna 60 procent van het Canadese fruitteeltareaal is bestemd voor blauwe bessen. In 2021 was 81.383 hectare van het 13. 087 hectare grote fruitareaal beplant met blauwe bessen.

Hoewel blauwe bessen andere fruitproducten domineren qua areaal en waarde af teeltbedrijf, waren zij in 2021 het op twee na grootste fruitgewas in Canada qua afgezette productie. Van de totale verhandelde oogst in 2021 waren blauwe bessen goed voor 17% van het gewicht, appels voor 42% en cranberries voor 19%. Appelen zijn het grootste fruitgewas naar verhandelde productie in Canada, terwijl blauwe bessen en cranberries afwisselend de tweede en derde plaats innemen, afhankelijk van het oogstjaar.

Klik hier om het volledige verslag te lezen.

Bron: fas.usda.gov


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.