Kenia: Gebrekkige transportmiddelen tasten kwaliteit avocado's aan

De Agriculture and Food Authority (AFA) heeft haar bezorgdheid geuit over de slechte transportmethoden voor avocado's van de teeltbedrijven naar de pakstations. Volgens Benjamin Tito, AFA-directeur van het Directoraat Tuinbouwgewassen, gebruiken sommige kopers open pick-ups om avocado's te vervoeren, wat de kwaliteit van de vruchten aantast.

Volgens Tito heeft de AFA strategie├źn uitgestippeld om de kwaliteit van Keniaanse avocado's te beschermen door gebruik te maken van de beste manier van transport. Hij merkte op dat avocado's goed moeten worden verpakt in kratten en moeten worden vervoerd in een dicht voertuig om de kwaliteit van de vruchten te waarborgen.

Tito zei dat ze contact hebben opgenomen met de wetshandhavers om wegversperringen op te werpen en mensen te arresteren die avocado's vervoeren met open pick-ups. Hij legde uit dat volgens de land- en tuinbouwvoorschriften van 2022 avocado's niet in open pick-ups mogen worden vervoerd, en drong er bij de veiligheidsagenten op aan om te helpen het probleem in te dammen.

Bron: kenyanews.go.ke


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.