Eerste kwanza frambozen verkocht bij Veiling Zaltbommel

Het eerste kistje Kwanza frambozen is op woensdag 1 maart 2023 bij Coöperatieve Veiling Zaltbommel verkocht voor €1.176,00.

Opbrengst
Zachtfruitkwekerij Simons uit Haaren heeft op woensdag 1 maart het eerste kistje Kwanza frambozen aangeboden op de klok. De primeur van het seizoen bij Veiling Zaltbommel.

Het kistje met de eerste Hollandse Kwanza frambozen is gekocht door Hofs Fruit Company uit Dodewaard. De frambozen werden verkocht voor een primeurprijs van €98,- per doosje van 125 gram. De opbrengst van de eerste doos met 12 punnets is door Veiling Zaltbommel aangevuld tot een bedrag van €1.500,- en gaat zoals ieder jaar naar een goed doel.

Zachtfruitteler René Simons heeft geprobeerd om zijn teeltstrategie aan te passen door het aantal uren belichting in de kas tot een minimum te beperken. Zo wordt op energie en de kosten daarvan bespaard. "We proberen zo op een duurzame manier een mooi kwaliteitsproduct neer te zetten. Met minder energie kunnen we toch op tijd de klanten voorzien van smaakvolle Hollandse frambozen", vertelt René.

"De Hollandse Kwanza framboos is een welkome aanvulling op het moeizame importseizoen. We verwachten dat het glasseizoen naadloos aansluit op het beperkte importaanbod. Dit biedt kansen voor het Hollandse frambozenseizoen", aldus de veiling.

Goed doel
De opbrengst wordt door de teler geschonken aan non-profitorganisatie 'Stichting Yad I’Ami'. De stichting ondersteunt de mensen in Israël (Gazastrook) met bijvoorbeeld gaarkeukens en een meisjeshuis, waar 50 meisjes tussen de 14 en 18 wonen, welke thuis worden mishandeld en/of seksueel misbruikt en door de constante oorlogsdreiging getraumatiseerd zijn. "Met een cheque ter waarde van €1.500,00 hopen we de stichting met hun waardevolle werk te steunen."

Voor meer informatie:
Veiling Zaltbommel
+31 (0)418 579911
info@veiling-zaltbommel.nl 
www.veiling-zaltbommel.nl    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.