Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Door aanhoudende kou in Spanje blijven komkommers en tomaten peperduur"

Het leek vorige week weer de goede kant op te gaan voor de groente die we in deze tijd van het jaar uit Zuid-Europa halen. Het kwik kroop in Zuid-Spanje richting de 18 graden. Maar niets zo veranderlijk als het weer. Het is er weer koud, met zelfs sneeuw op het eiland Mallorca, en ook de rest van de week blijft het gemiddeld kouder dan normaal. Daardoor komt er wederom minder groente deze kant op, zodat de prijzen nog niet zakken, zo schrijft De Telegraaf.

"Bloemkool is voor inkopers goedkoper geworden omdat er meer beschikbaar is vanuit Frankrijk, maar door aanhoudende kou in Spanje blijven tomaten en komkommers peperduur. Paprika heeft inmiddels de top bereikt en neemt qua inkoopprijs wat af", zegt groenten- en fruitinkoper Wim van Geest. Lees hier meer.

 

Publicatiedatum: