Eerste groene BelOrta paprika's van 2023 geveild

Vanmorgen zijn de eerste groene paprika’s van 2023 verkocht bij BelOrta. Vanderschrick uit Anderlecht kocht de eerste groene paprika’s, aangevoerd door producent Didier Algoet (Lentsche Heyde) uit Duffel. Deze primeur kondigt ook de komst van de rode en gele paprika’s van eigen bodem aan, de gele zullen er volgende week zijn en de rode niet zo lang hierna, zo meldt de veiling.

Lichte daling areaal paprikavariëteiten
In 2022 waren groene paprika’s goed voor een productie van ongeveer 2.200 ton bij BelOrta en dit op een totale productie van 20.700 ton blokpaprika. Binnen BelOrta daalt het areaal van rode paprika met 8% in vergelijking met vorig jaar en de arealen van groene en gele paprika stijgen respectievelijk met 33% en 1%. Dit zorgt voor een lichte daling van 2% van het algemene paprika areaal.

Paprika blijft dus een van de topproducten van BelOrta. Het is dan ook een populair en veelzijdig product. Volgens cijfers van GfK, in opdracht van Vlam, blijkt dat deze groente zeer populair is bij de Belgische bevolking, meer precies bij jonge Vlamingen (<40 jaar).

Keuze in overvloed in BelOrta paprika-assortiment
BelOrta biedt niet alleen de standaardvarianten paprika’s (groen, geel en rood) aan, maar heeft ook allerhande specialiteiten in het assortiment. Hiertoe behoren onder andere de zoete puntpaprika die met zijn zoete smaak in alle gerechten gebruikt kan worden, maar ook de babypaprika als ideale snackgroente. Verder produceren haar telers ook pikantere pepertypes zoals de Jalapeño, Piccantina en Habanero.

Voor meer informatie:
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver, België
+32(0)15 55 11 11
info@belorta.be    
www.belorta.be  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.