"Volop belangstelling voor Candonga aardbeien"

"De vraag naar aardbeien uit Basilicata is groot en op dit moment blijft Sabrosa-Candonga het meest gewaardeerde ras in Italië. Het is een aardbei van veredelaar Planasa die het uitstekend doet in de Metapontino. Dit jaar waren we begin januari al de eerste Candonga aardbeien aan het plukken. Het ras is populair bij kopers en consumenten, omdat de aardbei zowel van binnen als van buiten rood is en ook de smaak en maatvoering zijn ideaal", zegt Luca Zuccarella, verkoopmanager van telersvereniging OP Zuccarella, een van de 23 bedrijven in de Zuid-Italiaanse regio Basilicata die het merk Candonga Fragola Top Quality® mag voeren. 

Sabrosa-Candonga aardbeien eind februari

"We worden overweldigd door aanvragen voor Candonga Top Quality aardbeien. In vergelijking met andere rassen die we telen en op de markt brengen, registreren we voor Candonga 50% hogere bestellingen en ook de verkoopprijzen liggen ongeveer een euro per kilo hoger. Niet alleen de bestelde volumes maken het verschil, maar ook de frequentie van aankoop met wekelijkse zendingen naar onze klanten. De bekendheid van het merk is er ook dankzij de marketingstrategieën van de Spaanse groep die vooral gericht zijn op de consument. Momenteel zijn de beschikbare hoeveelheden nog beperkt, aangezien we ons nog in de beginfase van het seizoen bevinden", vervolgt de manager. 

De zonnige dagen en het milde klimaat van de afgelopen 10 dagen hebben de ontwikkeling van het fruit bevorderd. De aardbeien zijn vlugger beginnen te rijpen en de oogstrondes volgen elkaar nu sneller op. "Voor het lopende seizoen hebben we 8 hectare gewijd aan de teelt van Sabrosa-Candonga, gezien de goede vraag vanuit de retail, die ons exclusief om leveringen van Sabrosa-Candonga vroeg en waarmee we programma's hebben lopen tot eind mei." 

De producentencode van de coöperatie OP Zuccarella is 1422823.

Voor meer informatie: 
OP Zuccarella Soc. Coop. Agr.
Via Parisi, 16 - Scanzano Jonico (MT) - Italië
Tel: +39 (0)835 418009
info@opzuccarella.it  
opzuccarella.it
opzuccarella-Facebook.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.