"Oekraïne zou beter haast maken met appelexport"

Theoretisch zouden de prijzen van appels in de eerste helft van het jaar moeten stijgen, menen marktdeskundigen, want er bestaat een logisch verband: hoe minder restanten op de markt, hoe hoger de prijs. De vraag is alleen of een dergelijke stijging de kosten van de bewaring zal dekken.

"De Oekraïense appelproducenten hebben tot april de tijd voor een geslaagde exportverkoop. Dan zullen er appels van het zuidelijk halfrond op de markt verschijnen, de prijzen zullen dalen, en dan hebben de producenten alleen nog hoop voor de binnenlandse markt," legt Volodymyr Gurzhiy, hoofd van het bedrijf USPA Fruit, uit. Volgens hem zijn er veel voorwaarden voor een dergelijke prognose.

"We moeten vooral afgaan op de hoeveelheden appels die in Europa blijven, en niemand weet hoe zowel de Oekraïense als de Europese producenten zich zullen gedragen," zegt Gurzhii. "Want vandaag is de belangrijkste drijvende factor voor de activering van de verkoop de oorlog en de daarmee samenhangende economische, migratie- en toeristische factoren. Hoe dan ook, als we de economie voor vijf jaar berekenen, zien we dat het rendabeler is om het volume appels gelijkmatig te rekken en ze het hele seizoen door te verkopen dan ze tot laat in het seizoen vast te houden."

bron: agrotimes.ua


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.