Spanje importeert meer Panamese ananas

Capitan Piña, een ananasteler uit Panama, heeft meer bestellingen uit Spanje ontvangen. De eigenaar, Eliezer Dominguez: "Onze verwachtingen voor 2023 is om als bedrijf te groeien in de teelt, omdat we een open markt hebben die zich uitbreidt en er vrij goed uitziet. Eigenlijk richten we ons op Spanje, wat een goede en flexibele markt is. De prijzen liggen voor scheepsvracht op € 7,55 per karton FOB in Panama en voor luchtvracht rond de € 10,38. We hadden andere markten in Frankrijk voor luchtvracht ananas en de prijzen lagen rond de € 11,32 per karton FOB in Panama."


Ing. Eliezer Dominguez op zijn ananasplantage in Panama 

Capitan Piña is een gloednieuw bedrijf dat is begonnen als spin-off van een familiebedrijf dat al meer dan 20 jaar ananas teelt. Opgericht door Eliezer Dominguez, een voormalig schipper, besloot na zijn pensionering om zich toe te leggen op de tuinbouw, waarbij hij de naam van het bedrijf ontleende aan zijn vroegere carrière.

"Vroeger bewerkten we jaarlijks drie ha en dit jaar zijn we gegroeid naar 20 ha teelt. We hebben acht vaste werknemers en indirect bieden we werk aan andere werknemers tijdens sommige seizoenen wanneer de vraag toeneemt. Ons bedrijf ligt in het district La Chorrera, in een klein stadje genaamd Las Zanguengas, waar de faam is gegroeid, omdat je er de beste ananas van Panama kunt vinden," beweert Dominguez trots.

"We exporteren 75% van onze teelt naar Spanje, een zeer vriendelijk land op zakelijk gebied. Een klein percentage gaat naar Frankrijk. We zijn geïnteresseerd in het verstevigen van onze klantenkring en we hebben veel vertrouwen in de relatie met Spanje. Bovendien staan wij open voor groei in andere landen zoals Frankrijk, Italië, België en Nederland, in de verwachting dat zij ons kwaliteitsproduct kunnen proberen. Capitan Piña is niet het grootste bedrijf dat ananas levert, maar één ding kunnen we verzekeren: de kwaliteit van ons product. De zoetheid en duurzaamheid van onze ananas kan worden beschreven door ons motto: "Ons merk is de kwaliteit die we leveren". Panama staat misschien niet bekend als een land dat grote hoeveelheden ananas exporteert, maar de kwaliteit van ons product spreekt voor zich," besluit Dominguez.

Voor meer informatie:
Eliezer Dominguez
Capitan Piña
+507 6691 4877
capitanpina20@gmail.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.