Miguel Gonzalez, MG Fruit:

"Dat we eind februari een tekort aan Spaanse aardbeien hebben, is ongekend"

Tholen - Als ervaren Spanje-specialist staat ook Miguel Gonzalez van MG Fruit uit Ridderkerk deze winter voor verrassingen. "Deze torenhoge prijzen - en dat zo'n lange tijd - zijn gewoon krankzinnig. Dat geldt overigens ook voor de Spaanse aardbeien. Ik heb geloof ik nog nooit meegemaakt dat er eind februari een tekort aan Spaanse aardbeien is, maar nu zijn het in Huelva nachttemperaturen rond het vriespunt en brengen de Spaanse aardbeien gewoon 5 euro per kilo op."

"Ook de groentenaanvoer blijft heel beperkt. Er komt weliswaar wat meer product los dan de afgelopen weken, maar er komen zeker nog geen bergen handel deze kant op. Wel zie je nu het aanbod van bijvoorbeeld Nederlandse en Belgische komkommers langzaam toenemen, zeker met dagen met veel licht zoals we nu hebben. Dat zorgt nu voor enige verlichting op de markt."

"Prijzen zijn nog altijd erg hoog. Zo worden ronde tomaten voor 17 euro verkocht, rode paprika's voor 20-21 euro, gele paprika's voor 12 euro en groene voor 14 euro. Ook de vollegrondsgroentenprijzen zijn hoog. Voor een doos ijssla wordt zomaar 14 euro betaald", vertelt Miguel. "Natuurlijk heeft dat wel gevolgen voor de afzet. Klanten denken met deze prijzen wel twee keer na, dat is logisch, maar dat is nu ook niet zo'n probleem, omdat er weinig product beschikbaar is."

Van telers wordt weleens gezegd dat ze altijd klagen, omdat het nooit genoeg is, maar met deze prijzen hoor je geen Spanjaard klagen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat ze productie hebben, maar met deze prijzen proberen de telers natuurlijk het maximale van de plant te halen. In deze tijden wordt alles geplukt wat maar op product lijkt. Zo gaat men langer door met de teelt en dat kan weleens consequenties hebben voor de meloenenaanplant die anders in deze periode van start gaat."

Voor meer informatie:
Miguel Gonzalez
MG Fruit
Selderijweg 90-E
2988 DG Ridderkerk
+31 (0)6 5126 7933
miguel@mgfruit.nl  
www.mgfruit.nl    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.