"Biologisch afbreekbare verpakkingen trend bij Egyptische exporteurs"

"De verpakkingssector in Egypte heeft geprofiteerd van een goed tuinbouwseizoen en een toegenomen export," aldus Mohamed Ali, medeoprichter van verpakkingsfabrikant FreshDeal. "Qua kwantiteit is er een duidelijke toename van de vraag en we zien ook dat telers zich richten op innovatie en betere kwaliteit."

Volgens Ali zijn de nieuwe vraagtrends vooral gericht op biologisch afbreekbare verpakkingen. "Exporteurs stappen steeds meer over op milieuvriendelijke oplossingen, om zich aan te passen aan export- en milieunormen, maar ook omdat het concurrentievermogen grotendeels gebaseerd is op de kwaliteit van de verpakking, die even belangrijk is geworden als de kwaliteit van het product zelf."

Said Zaidan, medeoprichter van het bedrijf: "Onze activiteit in de productie van verpakkingen voor tuinbouwproducten gaat terug tot 2020. De afgelopen twee jaar waren genoeg voor een aanzienlijke groei van ons bedrijf. We zijn begonnen met biologisch afbreekbare bakjes voor druiven en aardbeien als alternatief voor plastic verpakkingen."

"Deze twee producten werden zeer goed ontvangen door de markt, wat ons aanmoedigde om andere soortgelijke oplossingen aan te bieden, zoals bakjes voor cherrytomaten voor de lokale markt en bakjes voor aardbeien voor de export en we bereiden momenteel de introductie voor van een nieuw type biologisch afbreekbare plastic verpakking voor levensmiddelen, in samenwerking met een Egyptische plasticfabrikant."

Over de producten waar dit seizoen de meeste vraag naar is, zei Ali: "We hebben een sterke vraag naar aardbeienverpakkingen gezien en we verwachten een grote vraag naar onze papieren zakken en boxen voor de druivensector."

Egyptische exporteurs wezen op de stijging van de verpakkings-kosten, die acuut was in 2022 en begin 2023, als gevolg van de wereldwijde inflatie en de devaluatie van het Egyptische pond. Said: "Helaas was de stijging van onze prijzen onvermijdelijk, omdat een groot deel van onze grondstoffen wordt geïmporteerd. De prijzen zijn nu gestabiliseerd, maar dit is tijdelijk en we verwachten verdere stijgingen in de nabije toekomst."

"Om minder blootgesteld te zijn aan valutaschommelingen en inflatie in het buitenland, hebben we plannen om kostencentra te verschuiven naar de lokale economie, door binnenkort een fabriek voor (zelfklevend) papieren verpakkingen te bouwen. We zijn momenteel in gesprek met buitenlandse investeerders hierover."

Wat de markten betreft, zegt de fabrikant: "Na twee jaar ervaring op de lokale markt zijn we klaar om over te stappen op export en we richten ons vooral op de Arabische en Afrikaanse markten. De onderhandelingen met potentiële klanten in Kenia en Tanzania zijn in een vergevorderd stadium."

Voor meer informatie:
Mohamed Ali en Said Zaidan
FreshDeal
+201226999507
Info@freshdeal-eg.com
www.freshdeal-eg.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.