Pieter Pot gered door leveranciers

Vakbondsleider Amazon vliegt in om Britse stakers te helpen 'een punt te maken' 
De leider van Amazons eerste vakbond heeft zijn eerste reis buiten de Verenigde Staten gemaakt om stakende werknemers in het distributiecentrum van de online retailgigant in Coventry te ondersteunen. Chris Smalls, die in april 2022 hielp bij het coördineren van een succesvolle vakbondsactie in een distributiecentrum van Amazon in Staten Island, New York, reisde naar het Verenigd Koninkrijk om advies te geven aan Britse werknemers nu ze erkenning proberen te krijgen van het bedrijf.
Bron: theguardian.com 

Nederland: Pieter Pot gered door steun leveranciers
De verpakkingsvrije online supermarkt Pieter Pot zegt het tij te hebben gekeerd na berichten over een dreigend faillissement. Nu belangrijke leveranciers hebben ingestemd met het kwijtschelden van enkele uitstaande schulden, kan de Nederlandse e-tailer de toekomst tegemoet zien.
Bron: retaildetail.eu 

Italië: Carrefour ziet omzet stijgen met 4,2% tot € 4,4 mld
Carrefour Italia heeft een omzet van € 4,4 mld. in 2022 gerapporteerd, waarbij de like-for-like omzet met 4,2% is gestegen. De waarde van Italiaanse producten die wereldwijd in Carrefour-winkels worden verkocht, steeg met 40%, van
€ 800 mln in 2021 tot € 1,1 mld vorig jaar, aldus het bedrijf. De meest populaire Italiaanse producten zijn groenten en fruit (die vooral goed verkopen in Frankrijk, België, Polen, Roemenië en Dubai), evenals wijnen en producten die worden verkocht onder het merk Terre d'Italia.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Ginsters werkt samen met Torpoint farm om Britten te laten zien waar hun voeding vandaan komt
In samenwerking met Ginsters helpt een tuinbouwbedrijf in Torpoint de Britten met een nieuwe smakelijke dienst door precies te laten zien waar hun voeding vandaan komt. Uit nieuw onderzoek van Ginsters is gebleken dat veel Britten hun uien niet kennen: bijna de helft (47%) geeft toe niet of nauwelijks te weten hoe de groenten die zij eten worden geteeld. Een vijfde (20%) heeft nog nooit een groente zien groeien, terwijl 79% zegt nog nooit zelf een groente van zaad tot oogst te hebben gekweekt en een op de tien (11%) alleen zijn grootouders met groene vingers heeft gezien.
Bron: cornish-times.co.uk 

Deense Dagrofa neemt het op Jutland gevestigde Liva Stormarked over
De Deense retailer Dagrofa heeft de overname aangekondigd van het op Jutland gevestigde supermarktbedrijf Liva Stormarked, in het kader van zijn FremgangSammen-strategie en expansieplan. Liva Stormarked bestaat uit twee winkels in Kolding van elk ongeveer 2.000 m2 en wordt gerund door Vivi Bro Gregersen en Michael Bro Christensen. Vanaf 1 mei zullen deze winkels handelen onder de Meny vlag van Dagrofa.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Lidl wil minder dierlijke producten en meer plantaardige producten
Lidl wil het aantal dierlijke producten verminderen door zich te richten op duurzaamheid. De Duitse discounter zei dat veganistische alternatieven naar verwachting langzaam dierlijke producten zullen vervangen.
Bron: retailgazette.co.uk 

VK: Sainsbury's scoort drie nieuwe buurtwinkels
Drie nieuwe Sainsbury's Locals zijn geopend voor klanten met de opening van Sainsbury's Waterloo Station Local en Sainsbury's Shepherds Bush The Broadway Local in Londen, evenals de herintroductie van Sainsbury's Bramhall Woodford Road Local in Bramhall, Stockport. In Waterloo Station The Sidings, zal de nieuwe Sainsbury's Local van 2.452 m2 het allernieuwste convenience-assortiment van hoge kwaliteit en met een goede prijs-kwaliteitverhouding aanbieden, waaronder verse levensmiddelen, groenten en fruit en een selectie van merk- en huismerkproducten en algemene artikelen.
Bron: about.sainsburys.co.uk 

België: Carrefour start rechtszaak over Intermarché's Mestdagh-deal
Carrefour België is zeer ontstemd over het feit dat Intermarché geen van de 86 supermarkten van de vorig jaar overgenomen Mestdagh-groep hoeft af te stoten. Noch de mededingings-waakhond, noch de rechter is het echter eens met de eis.
Bron: retaildetail.eu 

Lidl Bulgarije investeert € 46 mln in uitbreiding distributiecentrum
Supermarktketen Lidl Bulgarije, een onderdeel van de Duitse discountwinkelketen Lidl, zei dat het zijn logistiek en distributiecentrum in het dorp Ravno Pole bij Sofia heeft uitgebreid, een investering van € 46 mln. Het investeringsproject omvatte de bouw van 16.000 m2 ruimte, waardoor de totale oppervlakte van het distributiecentrum op 53.000 m2 kwam, aldus Lidl Bulgarije in een verklaring.
Bron: seenews.com 

België: Delhaize op koers voor 100 onbemande kantoorwinkels
Een jaar na de start heeft de Belgische retailer Delhaize al vijftig onbemande Shop&Go-winkels geopend in België. Daarmee liggen ze op koers om tegen volgend jaar de ambitie van honderd winkels te realiseren.
Bron: retaildetail.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.