9-10 maart

International Blueberry Conference behandelt veranderingen op Europese markt

Internationale blauwe bessenconferentie in Polen behandelt veranderingen op de Europese blauwe bessenmarkt
In veel landen zijn de kosten van de teelt van blauwe bessen onlangs drastisch gestegen. Dit is te wijten aan de inflatie van alle componenten die verband houden met de teelt van fruit: brandstof, energie, menselijke arbeid, meststoffen, gewasbeschermings-middelen. Deze factoren maken de kosten van de teelt van blauwe bessen zeer hoog. In Duitsland bijvoorbeeld kost de teelt van 1 kg fruit een teler ongeveer 3,6-4 euro/kg, in Nederland ongeveer 3,75 euro/kg, in Polen 2,8-3,0 euro/kg, in Oekraïne 1,7-2 euro/kg. Kunnen de telers dus toestaan dat fruit wordt verkocht tegen lagere prijzen dan nu? Natuurlijk niet, want dat zou de ondergang van hun bedrijf betekenen.

In de regio's van Midden- en Oost-Europa, waar vooral noordelijke blauwe bessenrassen worden geteeld, vragen veel telers zich af welke blauwe bessenrassen de moeite waard zijn om aan te planten. De markt vraagt stevige en duurzame blauwe bessen en grote knapperige vruchten.

International Blueberry Conference
Al met al staan de telers van blauwe bessen voor veel uitdagingen. Deze zullen worden besproken tijdens de 11e Internationale Blauwe bessenconferentie in Polen (9-10 maart 2023). Het wordt een tweedaags evenement. De eerste dag wordt gehouden in het Mazurkas Hotel in Ożarów Mazowiecki bij Warschau. Tijdens de conferentie wordt kennis verstrekt in 16 lezingen door deskundigen op het gebied (van de teelt) van blauwe bessen. De tweede conferentiedag staat in het teken van de praktijk en zal plaatsvinden in een blauwe bessenkwekerij.

Bron: konferencjaborowkowa.pl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.