Dragonfruitvelden 's nachts belicht

Nadat hij succes had geboekt met zijn initiatief voor de teelt van dragonfruit, vestigt teler Ramesh Reddy uit Basvanthpur opnieuw de aandacht op zijn teeltbedrijven door honderden LED-lampen te installeren op het 3 hectare grote teeltbedrijf voor dragonfruit in het dorp Ranzole in Zaheerabad Mandal. Het doel van de LED-verlichting is een oogst buiten het seizoen.

Ramesh Reddy heeft op elke paal een LED-lamp geïnstalleerd, die vier zijden van de plant belicht. Terwijl hij tijdens het seizoen 10-12 ton opbrengst per hectare kreeg, krijgt hij nu ook buiten het seizoen 1,6 ton opbrengst per hectare.

Ramesh Reddy probeerde het idee een paar jaar geleden eerst uit op een kleiner perceel. Vorig jaar breidde hij het uit tot 1 ha en in fasen heeft hij nu alle velden onder handen genomen. Hoewel hij buiten het seizoen slechts 25 procent van de opbrengst krijgt in vergelijking met de seizoensoogst, zegt hij dat het toch lucratief is, omdat hij buiten het seizoen de dubbele prijs voor zijn oogst krijgt, wat leidt tot een stijging van de totale winst met ongeveer 50 procent.

Bron: telanganatoday.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.