Modderstromen hebben geen gevolgen voor Braziliaans exportfruit

Terwijl Brazilië rouwt om het verlies van 65 mensen na een dodelijke modderstroom tijdens een recordregenbui van 682 mm, is het exportfruit niet getroffen. Volgens Jorge de Souza, technisch en projectmanager bij de Braziliaanse Vereniging van Fruittelers en
Exporteurs (Abrafrutas) is alleen de binnenlandse fruitteelt getroffen.

De regen en de modderstromen troffen het kustgebied van Barra do Sahy, in São Sebastião, aan de noordkust van de staat São Paulo, in het weekend van 18 en 19 februari. De afgelopen week waren er reddingsacties aan de gang, terwijl er ook een tekort aan elektriciteit en water was.

"De door de regen zwaar getroffen regio teelt geen fruit voor de export, maar alleen voor binnenlandse consumptie. Al met al is de fruitvoorziening niet getroffen door de regen, alleen de infrastructuur zoals wegen, huizen, elektrische energie enz.

In het andere deel van de staat São Paulo, dat niet door de modderstromen werd getroffen, worden bananen, avocado's, kaki's, vijgen en mandarijnen voor de export geteeld.

Voor meer informatie:
Jorge de Souza
Abrafrutas
Tel: +55 38999 628450
George.souza@frutasdobrazil.org
www.abrafrutas.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.