Ecuadoraanse politie onderschept 8,8 ton cocaïne met bestemming Antwerpen

De politie in Ecuador heeft bijna 8,8 ton cocaïne gevonden in een lading bananen met bestemming België. Volgens politiecommandant Fausto Salinas zouden de drugs een geschatte waarde van $330 miljoen hebben gehad als ze hun bestemming hadden bereikt.

Ecuador is een van de belangrijkste doorvoerlanden geworden voor cocaïne die wordt geproduceerd in de buurlanden Peru en Colombia; vorig jaar werd meer dan 200 ton van de drug in beslag genomen in het Andesland, waarvan een groot deel in de haven van Guayaquil.

Omdat Ecuador de grootste exporteur van bananen ter wereld is, proberen smokkelaars vaak hun illegale zendingen te verbergen tussen het fruit dat vanuit Guayaquil naar bestemmingen over de hele wereld wordt verscheept. De inbeslagneming valt samen met een bezoek van de Belgische minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en Europees commissaris voor Binnenlandse Zaken Ylva Johansson aan Ecuador en Colombia. België is het land waar de afgelopen jaren de grootste hoeveelheden cocaïne in de Europese Unie in beslag zijn genomen, met de haven van Antwerpen als belangrijkste toegangspoort voor de illegale drug.

Bron: bbc.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.