Sri Lanka wil Hass avocado's exporteren

Het ministerie van Landbouw zegt dat de teelt van de Hass avocado als commercieel gewas zal worden uitgebreid in Sri Lanka om zo dollars te verdienen voor het land. De ontwikkeling van de teelt vindt plaats in het kader van het project voor de modernisering van de agrarische sector, dat land- en tuinbouwdiversificatie en technologische verbeteringen ondersteunt en wordt gefinancierd met buitenlandse middelen.

Momenteel probeert de plantagesector avocado op grote schaal te verbouwen als alternatief voor traditionele exportgewassen zoals thee, rubber en kokosnoot, in het kader van een nieuw gewas-diversificatieproject. In de eerste fase van het project is in het district Badulla ruim 80 hectare grond geselecteerd voor de avocadoteelt. De jonge boompjes van de Hass avocado zijn geïmporteerd uit Australië en geplant in het Bandarawela gebied.

Bron: colombopage.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.