Marcel van Rooijen, Trofi:

"Ondanks grote aanvoer mangomarkt weer goed in balans"

Tholen - De Peruaanse mango-aanvoer loopt momenteel zo ongeveer op zijn piek. Toch is volgens Marcel van Rooijen van Trofi uit Den Hoorn de markt weer aardig in balans geraakt. "Na de dramatische marktsituatie vanaf december, is de situatie eind januari gelukkig weer omgedraaid. Prijzen liggen weer op een regulier niveau en dat maakt de import een stuk interessanter. De vraag van de supermarkten is goed en er zitten geen grote voorraden in de weg."

"De aanvoer vanuit Peru zal nog een weekje op zijn piek zijn en daarna langzaam afzakken. Kwalitatief verloopt het seizoen ook uitermate goed. Hier en daar komen er mango's wat rijper binnen, maar dat is normaal voor de tijd van het jaar", vervolgt de importeur. "De aanvoer vanuit het Piura-gebied loopt nu op zijn eind en nu schakelen we over op Casma. Daar komen aanzienlijk minder mango's vandaan en worden dan ook hoge prijzen gevraagd."

"Voor ons reden om naast Peru ook mango's uit Brazilië te sourcen. Wel hebben we vanaf november al te maken met de situatie dat de zeevrachttarieven vanuit Peru op een beduidend lager niveau liggen dan vanuit Brazilië. Dat maakt het allemaal wat gecompliceerd, want het is nogal wat als je vanuit Brazilië 2.500 dollar meer kwijt bent voor je vracht."

Voor meer informatie:
Marcel van Rooijen
Trofi
Harnaschdreef 10
2635 BT Den Hoorn
Tel.:+31 (0)180 330825
marcel_van_rooijen@trofi.nl     
www.trofi.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.