Früchtewelt München

"Vertraagde start en tekorten bepalen Italiaanse aspergemarkt"

Ook op de groothandelsmarkt in München komt het aspergeseizoen van dit jaar langzaam op gang. De eerste partijen uit Griekenland en Italië komen momenteel aan. "Wij importeren geen vroege asperges uit Griekenland en richten ons nu uitsluitend op Italië", aldus Stefan Bednarek van Früchtewelt, die in week 7 de eerste partijen kon verkopen. "Ik heb vandaag slechts vierentwintig kratten groene asperges en twaalf kratten witte asperges ontvangen, die was ik ook zo kwijt. Dat betekent dat er heel weinig aanbod beschikbaar is, maar de kwaliteit is wel heel goed." 


Italiaanse witte asperges Napoleon en groene asperges

Het schaarse aanbod is volgens de teler het gevolg van het warme weer tijdens de groeifase. "Vergeleken met vorig jaar start men het seizoen een paar dagen later, maar dat is allemaal nog binnen de perken. We hopen dat het seizoen nu goed op gang komt en er snel grotere hoeveelheden arriveren." De aspergeprijs ligt met colliprijzen tussen de 15 en 19 euro ongeveer op hetzelfde niveau als vorig jaar. "De eerste Duitse asperges verwachten we pas op 10 maart", zegt Stefan verder.


Stefan Bednarek is verantwoordelijk voor de standverkoop van Früchtewelt op de groothandelsmarkt in München.

Over het algemeen is de stemming op de plaatselijke groothandelsmarkt in München nogal somber. "Iedereen is momenteel onzeker, zowel de leveranciers als de klanten." Dit heeft volgens Stefan ook gevolgen voor de marktsituatie. "Door een gebrek aan vraag kosten speciale producten soms het dubbele van twee jaar geleden. Avocado's bijvoorbeeld staan op een historisch hoogtepunt en worden soms ingekocht tegen colliprijzen van meer dan 20 euro per doos. Zoals elk jaar hopen we op een positieve voorjaars-stemming, want zoals we weten komt met de zon ook de zin om inkopen te doen."

Goed overzees kersenseizoen
Ook op productniveau zijn er positieve ontwikkelingen te zien, vervolgt de groothandelaar. "Een goede kwaliteit en even goede prijzen kenmerken momenteel de handel in Peruaanse Kent mango's. Ook wat betreft het overzeese kersenseizoen, met kersen uit Argentinië en Chili, kijken we terug op een succesvol seizoen. Er was een continu aanbod van goedkopere verscheepte producten en iets hoger geprijsde ingevlogen producten. Er was dus voor elk wat wils, wat tot uiting kwam in een algemeen hoge vraag." Momenteel loopt het overzeese kersenseizoen echter ten einde. "Ingevlogen kersen zijn al op, de laatste verscheepte kersen zijn nu in omloop. Daarna trekken we ons voorlopig terug uit deze handel."

Voor meer informatie:
Stefan Bednarek
Früchtewelt GmbH
Großmarkt München
Tel: +49 (0) 89 7 466 66 66 0
info@fruechtewelt.eu 
www.fruechtewelt.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.