"Poolse appelexporteurs vinden nieuwe markten als alternatief voor Egypte"

Het is frustrerend voor Poolse appelexporteurs dat er nog steeds geen oplossing uit de bus is gekomen voor de problemen met de financiële transacties in de export naar Egypte. De betalingsmogelijkheden zijn immers aan banden gelegd door de Egyptische centrale bank. Mohamed Marawan, eigenaar van de Poolse appelexporteur Sarafruit, zegt dat een oplossing nog mogelijk is, maar hij weet alleen niet wanneer.

"Helaas is er nog steeds niets veranderd voor de exportmogelijkheden van Poolse appelen naar Egypte. De banken zijn nog steeds een lastpost, maar we hebben hoop dat alles weer normaal wordt. De kans is echter erg klein dat het nog dit seizoen zal gebeuren."

Hoewel sommige exporteurs een strategie hebben om hun appelen toch naar Egypte te kunnen verzenden, wordt er volgens Marawan slechts een fractie verladen van wat normaal naar de Egyptische markt zou worden verscheept. "Natuurlijk zijn er bedrijven die appelen naar de Egyptische markt exporteren door een derde partij in te schakelen, die de facturen betaalt. Maar als je kijkt naar de volumes die op die manier de deur uitgaan, dan zie je dat het zeker niet op grote schaal gebeurt. Veel bedrijven vinden nu nieuwe markten voor hun appelen, al geven ze de hoop niet op dat ze in de toekomst weer naar Egypte kunnen."

Er zijn nog twee goede maanden te gaan in het seizoen voor Sarafruit en de focus ligt nu op Jonaprince appelen. "Momenteel zien we veel Jonaprince appelen op de markt. Op de binnenlandse markt worden er ook enkele andere rassen afgezet. Er is een goede vraag naar Golden, Mutsu en Gala. Aangezien de export wat trager verloopt, verwacht ik dat deze rassen nog wel een tijdje voorradig zullen zijn. We hebben nog tijd om ze allemaal te verkopen. We hebben het seizoen onder controle. De verkoop zal langzaam maar gestaag verlopen. Ik verwacht dat ons seizoen rond half april zal eindigen."

Voor meer informatie:
Mohamed Marawan
Sarafruit
Tel: +48 537 935 155 (Polen)
office@sarafruit.eu     
www.sarafruit.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.