Meerdere partijen drugs aangetroffen tussen bananen en blauwe bessen in Rotterdamse haven

De Douane heeft tijdens meerdere reguliere controles deze week in totaal 220 kilo cocaïne tussen bananen en blauwe bessen onderschept. Het gaat om zendingen van 39, 46, 33, 50 en 52 kilo met een straatwaarde van ongeveer 16,5 miljoen euro.

Alle pakketten zaten verstopt in vijf uit Ecuador afkomstige containers geladen met bananen. De vruchten waren bestemd voor een bedrijf in Italië, maar dit bedrijf lijkt niets met de smokkel te maken te hebben. Het Team Bijzondere Bijstand (TBB) heeft de verdovende middelen nadat het gevonden werd naar een veilige plek gebracht, gewogen, bemonsterd en vervolgens vernietigd.

Blauwe bessen
Naast de vondsten tussen de bananen werd ook een partij van 60 kilo, straatwaarde 4,5 miljoen euro, aangetroffen bij de motor van een koelcontainer gevuld met blauwe bessen uit Peru. De bessen waren bestemd voor een bedrijf in Zuid-Holland, maar ook dit bedrijf lijkt niets met de smokkel van doen te hebben.

Bron: OM


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.