Kees de Kat nieuw bestuurslid Greenports Nederland:

"De belangrijkste uitdaging is het doorbreken van de versnippering van de sector"

Kees de Kat is het nieuwe lid van het dagelijks bestuur van Greenports Nederland. Als slager begon hij in de supermarktwereld op de winkelvloer en na ruim 20 jaar verliet hij als Director Buying & Merchandising Super de Boer/Jumbo de retail om de overstap te maken als CEO naar de coöperatie Royal FruitMasters. Hier is hij inmiddels ruim 12 jaar werkzaam en vervult diverse bestuurlijke functies binnen het agrarisch domein. Greenports Nederland stelde een paar vragen aan het nieuwe bestuurslid.


Kees de Kat

Kees is al meerdere jaren bestuurslid bij het GroentenFruit Huis, lid van het DPA bestuur en bestuurlijk betrokken bij het Ketenplatform FRUITVOORUIT.NL. Ook is hij lid van FruitPact, het fruit-cluster, van Greenport Gelderland. Daarnaast is hij bestuurslid van het nieuwe ecosysteem voor innoCatie de Fruit Tech Campus. Tenslotte zet hij zich al jaren in voor het verbeteren van de data-uitwisseling in de keten, zowel in de sector als bestuurslid van Frug I Com (groenten & fruit), later FreshUpstream (agri) en ook in de samenwerking met retail en toeleveranciers in de board van GS1 Nederland. Op verzoek van de Provincie Gelderland kwam hij aan boord bij Greenports Nederland.

Zij leggen hem onder meer de volgende vragen voor:

Welke uitdagingen zie je voor Greenports Gelderland?
Belangrijkste uitdaging is het doorbreken van de versnippering in de Nederlandse sector, waarbij de relevante ketenspelers meer leidend worden dan de “lagen” in de sectoren. Teelt kan niet zonder afzet en handel, handel niet zonder teelt, geen nieuwe technologie=geen toekomst, het Westland niet zonder de Betuwe, geen NL-product is geen local-for-local in het retailschap. Kortom, we kunnen niet zonder elkaar. Maar de vraag is: hoe polderen we naar een nieuwe toekomst? Daar ligt de belangrijkste uitdaging. 

Je bent een van de trekkers van de themalijn Arbeidsmarkt en Scholing, wat is hier de grootste uitdaging?
De belangrijkste uitdaging zit in hoe we een nieuwe generatie mensen gaan krijgen voor onze telers en bedrijven in de keten. Niet per se meer mensen, maar mensen met andere skills, denk aan digitalisering en robotisering. De route om dit te bereiken is als bedrijfsleven het initiatief te nemen en in Campussen de krachten te bundelen en samen te werken met het onderwijs.

Bron: Greenports Nederland 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.