Raffaele Scirillo van Irpinia Frucht over snelle prijsstijging van rucola en rapini

"Op zo een sterke prijsstijging hadden we niet gerekend"

"Rapini is een klassiek herfst- en winterproduct. Wij importeren de koolgroente hoofdzakelijk uit Apulië", zegt Raffaele Scirillo van Irpinia Frucht. Het bedrijf is sinds 1993 gevestigd in Fruchthof Berlin op de Berlijnse groothandelsmarkt, en richt zich op de import van Italiaanse groenten en fruit. "Daarnaast bieden we ook het ras Friarelli uit Napels aan. Rapini zat altijd al in het middelhoge tot hoge prijssegment. Het wordt voor ongeveer 17 euro per krat van 7-8 kg op de markt verkocht. De prijs is in de afgelopen jaren ook relatief stabiel gebleven", zegt Raffaele. Tot nu toe verkopen we ongeveer 5-6 kratten rapini per week aan één klant. "Het is een zeer speciale groentensoort. We verwachten een halve pallet per week te kunnen verkopen."


Raffaele Scirillo

Raffaele kon in week 6 slechts kleine hoeveelheden rucola aanbieden, waardoor de prijs zeer sterk gestegen is. "De prijs is binnen enkele dagen met 100 procent gestegen. Het weer was in Italië weliswaar niet bijzonder goed, maar op zo een sterke prijsstijging hadden we niet gerekend." Momenteel verkoopt het bedrijf een grote selectie aan andere groenten zoals puntarelle, verschillende soorten radicchio, maar ook bloemkool, palmkool, tomaten en citrus.


Vincenzo Scirillo

Hij heeft echter geen problemen bij de leveringen kunnen waarnemen. "We werken met een zeer betrouwbare leverancier samen. Alles wat we bestellen komt ook aan. Sinds de pandemie zijn echter zo'n beetje alle prijzen tot wel 10 procent gestegen, maat dat hangt vooral met de hoge benzineprijzen samen." De prijzen van producten die belangrijk zijn voor de Italiaanse keuken, zoals bijvoorbeeld mozzarella, worst, kaas en vooral olijfolie, zijn eveneens tot wel 50 procent gestegen.

"Aan het begin van de coronaperiode zag het er wel heel moeilijk uit voor ons bedrijf, aangezien de gehele horeca gesloten werd, ondanks het feit dat de hygiënemaatregelen van de horecabedrijven goed werden uitgevoerd. We hebben ons echter goed staande weten te houden en zijn er nog steeds. Momenteel mogen we eigenlijk niet klagen."

Voor meer informatie:
Raffaele Scirillo
Irpinia Frucht GmbH
Tel: +49 (0)30 398 843 02
info@irpinia-frucht.de
www.instagram.com/irpinia_frucht_berlin/?hl=de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.