Jan Hövelkamp van Polfrucht AG op de groothandelsmarkt in Berlijn

Prijsexplosies voor groenten door ongewoon koud weer in Spanje

Spanje heeft de afgelopen weken en maanden herhaaldelijk te kampen gehad met weersextremen, wat niet in de laatste plaats tot uiting komt in het aanbod. "De markt wordt over het algemeen gekenmerkt door een hoog prijsniveau. In regio's als Almería en Murcia was het de afgelopen tijd ongewoon koud, waardoor de Spaanse teelt nauwelijks productie had, waarna er een ware prijsexplosie plaatsvond. De prijs voor aubergines bedroeg in week 6 €4,00 per kilo", vertelt Jan Hövelkamp van Polfrucht op de Berlijnse groothandelsmarkt.

Er was vraag naar aubergines, maar op een gegeven moment zou de inkoopprijs te hoog worden voor de klanten en dat zou een navenant effect hebben op de verkoop. Bovendien werden in Nederland door de hoge energieprijzen minder kasproducten geteeld, wat hetzelfde effect op de prijzen had.


Jan Hövelkamp en Mark Bussmann

Het bedrijf biedt Spaanse groenten aan vanaf eind oktober/begin november tot maart/april. Het gaat onder meer om ijsbergsla, paprika's en courgettes. De ongekende prijsstijging begon rond eind december/begin januari. Verder koopt Polfrucht momenteel ook hardfruit bij de producentengroothandel Langförden-Oldenburg (ELO), maar ook Chinese kool, selderij en prei in marktrelevante hoeveelheden.

De kernproducten van Polfrucht omvatten asperges, bessen - vooral aardbeien - alsook eekhoorntjesbrood en cantharellen uit Oost-Europa en andere paddenstoelensoorten uit Duitsland. "Zodra het seizoen voor eekhoorntjesbrood afloopt, zijn we grotendeels uit de paddenstoelenhandel. Poolse champignons worden niet door ons geïmporteerd."

Voor meer informatie:
Jan Hövelkamp en Mark Bussmann
Polfrucht AG
Groothandelsmarkt
Beusselstrasse 44 n-q
10553 Berlijn
Tel.: +49 (0)30  397 4570
polfrucht@t-online.de
www.polfrucht.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.